L'espai ho és tot, i a la vegada no és res. Què és l'espai? Reflexionar sobre les diferents concepcions que giren a l'entorn d'aquest concepte és el punt de partida de l'exposició que ocupa, des d'ahir, les estances de l'antic konvent de Cal Rosal. Espai de llocs és un desafiament. És un món. És un projecte coral molt pensat que reuneix dotze concepcions diferents de l'espai des de dotze mirades artístiques molt allunyades i a la vegada molt properes en l'espai.

La geògrafa Rosa Cerarols és la pensadora d'aquest projecte. L'encarregada de distribuir els espais dels artistes sobre els espais del Konvent. Cada cosa al seu lloc i per un motiu. Tot té un raonament, encara que pugui costar d'entendre amb una visita fugaç per l'exposició. Calma i reflexió són indispensables per entrar al món que narra dotze conceptes d'espai a través de l'art. Espais abandonats com a llocs transformats on passen coses, com és el cas del Konvent, hi tenen un protagonisme predominant a través de les fotografies de Stefan Baumann o la radiografia per tot el món de Julia Clay i Gemme Monrós amb un projecte inèdit que s'estrena en aquesta mostra.

Espais que signifiquen l'arrelament amb el territori com el Carmí Brodat de Maria Coma, que amb fotografies connecta passat i present i hi vincula la seva relació amb la colònia tèxtil on va treballar la seva àvia.

Espais interiors i exteriors. Ocupats. Introspectius. Superposició d'espais. El reflex de l'espai, a proposta de Txema Rico i Oriol Segon, o la transformació d'un espai personal, casa seva, que Laura Cuch mostra a El millor lloc del món.

L'exposició, de les més complexes que ha acollit l'espai de referència artístic de Cal Rosal, presenta nou projectes que es poden classificar com a convencionals i tres atreviments que fugen de les fotografies i treballs penjats de les parets. Els dotze tenen ànima, assegurava la seva comissària ahir minuts abans de la inauguració, però alguns tenen molt més cos, com és el cas de Tretze passes endavant de Sara Lorite, que recull tretze històries de ficció inspirades en la realitat de tretze dones de la colònia fabril en forma d'audioguia i que el visitant pot escoltar i llegir mentre passeja per les instal·lacions de l'antic convent. Un projecte que també fa reflexionar és el laberint fosc de Futurs prefabricats: un assaig espacial de Latrini Studio. Entrin i ho comprovaran.

L'exposició s'allargarà durant tot el mes de maig amb activitats paral·leles relacionades.