Manel Navarro representa aquest any a Espanya en el Festival d'Eurovisió amb el tema pop-folk 'Do it for your lover'. El jove català actuarà en 16a posició en la gran final del certamen europeu de 2017, just entre les actuacions dels candidats de Grècia i Noruega.

'Do it for your lover' sonarà sobre l'escenari del Centre Internacional d'Exposicions de Kíev (Ucraïna) amb una posada en escena del director artístic belga Hans Pannecoucke, artífex de l'escenografia del grup The Common Linnets, amb el qual els Països Baixos va obtenir la segona plaça l'any 2014.

El lloc web oficial d'Eurovisió 2017 ha decidit penjar l'actuació completa de Manel Navarro al Dress Rehearsal, quan va realitzar un assaig no emès en televisió, de manera que el representant d'Espanya jugarà en igualtat de condicions amb els altres participants.

L'assaig va ser gravat el diumenge 7 de maig i només el va veure el jurat internacional de l'esdeveniment i ara tots els espectadors poden gaudir de la 'performance' completa, on es veu tota la feina de realització.

Emissió en directe a TVE

Com sempre, La 1 de TVE oferirà en directe la final i es bolcarà amb una cobertura informativa que estarà pendent de Navarro i de la resta de participants al festival. Així, José María Íñigo i Julia Varela repeteixen per tercer any consecutiu com a parella de comentaristes d'un festival en què debutarà la presentadora i model Nieves Álvarez com a portaveu dels punts del jurat espanyol.

Aquesta edició es podrà seguir en una aplicació pròpia de RTVE amb la informació del candidat espanyol, les retransmissions en 360 graus per recórrer les bambolines, els camerinos i la ciutat i hi haurà xerrades en directe amb la comunitat 'eurofan' a través de les xarxes socials .

La participació d'Espanya en les últimes edicions d'Eurovisió va obtenir llocs discrets. Així, el 2016, la cantant Barei, amb la seva cançó 'Say Yay!', Es va situar en la posició 22, mentre que la interpretació de 'Amanecer' per part de la Edurne el 2015 li va valer el lloc 21 en la final del certamen. El 2014, Espanya es va situar en el desè lloc amb el 'Dancing in the rain', de Ruth Lorenzo.

En aquesta edició, Espanya ocupa l'última posició en les apostes, segons la casa Sportium. Mentrestant, Itàlia es col·loca com a favorita per guanyar el certamen. En concret, la victòria del candidat espanyol, Manel Navarro, que competirà amb la cançó 'Do it for your lover', es paga a 151 euros per cada euro apostat, col·locant-se en últim lloc.