Portugal és la flamant guanyadora del festival Eurovisió 2017 amb la cançó "Amar Pelos Dois" (Amor per a dos), interpretada per Salvador Sobral, mentre que el candidat espanyol, Manel Navarro, va quedar en última posició després de protagonitzar un gall en la seva actuació a la gran gala final del concurs celebrada a Kíev .

Salvador Sobral, que va desbancar a última hora a Itàlia a les cases d'apostes, va arrasar tant en el vot dels telespectadors com en el del jurat professional. El jove Cristian Kostov, de Bulgària i de tan sols 17 anys, va aconseguir el segon lloc el certamen d'aquest any, seguit de Moldàvia.

Manel, en canvi, sortia amb poques opcions i aquestes, es van esvair del tot durant l'actuació. Va començar amb força, però va acabar desafinant en la tornada final de la cançó, amb un gall inclòs. La seva actuació va ser rebuda amb fredor per l'auditori.

Aquest és el moment del 'gall' de Manel Navarro:

Per la seva banda, Sobral, de 27 anys, va convèncer tothom -periodistes, crítics, però sobretot al públic- amb una balada marcada per la senzillesa, amb nuls efectes visuals tret de la imatge d'un bosc a l'esquena.

Poc abans de passar el tall de la primera semifinal, classificació que es donava per feta, el lusità va definir la seva actuació amb tres mots: "emoció, sensibilitat i simplicitat".

És la primera vegada en la història que Portugal guanya el festival Eurovisió.