El Concurs de relats breus de Sant Jordi de Regió7 repeteix aquest 2017, en la seva cinquena edició, guanyadora. La sallentina Carme Garrido Martínez s'ha tornat a endur el primer premi -com ja va fer fa tot just un any- gràcies al text No eren temps de dracs. Miracte Sala Farré, de Santa Maria d'Oló, i Montserrat Toscano Ortega, de Manresa, s'han endut el segon i el tercer premi, respectivament.

Convocat amb la col·laboració d'Angle Editorial i la Llibreria Parcir, el concurs de Regió7 convidava els lectors a fer volar la imaginació i reescriure la llegenda de Sant Jordi en clau femenina i condensada en 1.500 caràcters.

En total, 39 relats es van presentar al certamen, i ha estat un jurat format pels escriptors Llorenç Capdevila, Pep Molist i Jordi Estrada, i la cap de la secció Cultures d'aquest diari, Susana Paz, l'en-carregat d'escollir les tres obres premiades.

Garrido, professora de l'escola Riu d'Or de Santpedor, es va mostrat sorpresa per haver repetit la distinció que ja es va endur en l'anterior edició. «M'ha fet molta il·lusió, sobretot veient el nivell dels textos d'aquest any. Vaig llegir la resta de candidats i vaig pensar: caram! Que bé que escriu la gent de la Catalunya Central!», explica

Al mateix temps, la guanyadora del concurs explicava que haver guanyat l'edició anterior va estar a punt de fer-la desistir d'intentar-ho de nou, sobretot pels dubtes sobre què seria millor, si fer servir un estil similar al de l'edició anterior o fer un canvi radical.

Finalment, però, va optar per presentar-se amb un treball amb què se sentís còmoda, tot «aprofitant les vacances de Setmana Santa i que tenia alguna tarda per treballar tranquil·la». Una opció, aquesta, que sembla haver-li anat d'allò més bé. Seguint amb l'esperit de Sant Jordi, els guardons tenen una essència plenament cultural. El premi per a la guanyadora és un lot de llibres d'Angle Editorial, un val de la lliberia Parcir, dues entrades per al teatre Kursaal i dues entrades per al MNAC.

El segon premi, que ha estat per a Miracle Sala Farré i el seu relat Jordi, en el qual una valenta princesa doma un ferotge drac llegint-li poesia, està dotat amb un val de la llibreria Parcir i dues entrades per al MNAC. El mateix lot s'endú Montserrat Toscano Ortega, a qui el jurat ha atorgat el tercer premi per un relat sense títol i que narra com una jove s'enfronta al drac amb un farcell ple de miralls petits.