Aquest dissabte 20 de maig Pàtria. La llegenda d'Otger Cataló i els nou barons de la fama ha rebut el premi a la Millor Pel·lícula de parla no anglesa al Festival Internacional de Cinema de Niça on competia amb produccions d'arreu del món. El premi ha estat decidit per unanimitat per un jurat format per cineastes guanyadors d'anteriors edicions del certamen que enguany arribava a la seva 12a edició. El premi el va rebre el director del film Joan Frank Charansonnet acompanyat d'un dels protagonistes de la cinta, l'actor Ali El Aziz.

ambé a França, Pàtria ha estat exhibida al Festival de Cannes al Marché du Film amb bona acollida per part de distribuïdors internacional. Aquest dimecres 24 serà preestrenada a Madrid a la 1a Mostra de Cinema Català a Madrid una nova iniciativa per donar visibilitat al cinema català organitzada per la revista El cinèfil amb el suport del Cercle Català de Madrid, Catalans al Món i el FIC-CAT.

Ja al juny, la pel·lícula s'estrenarà al voltant de 40 sales de cinema dels països catalans el dia 9 de juny. Abans, però, inaugurarà la 10a edició del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT). Les productores Dejavu Films i Capaneida Films van fer públic el tràiler oficial de la pel·lícula fa uns dies i en menys d'un mes ja ha superat les 35.000 visites a la plataforma Youtube.

Paral·lelament s'ha publicat el guió de la pel·lícula escrit a quatre mans pel mateix director del film, Joan Frank Charansonnet, i l'escriptor Pau Gener. Publicat per La vocal de Lis, el llibre es presentarà el dia 2 de juny a les 19:30 a l'Fnac de l'Illa Diagonal on els dos autors signaran exemplars de l'obra als assistents a l'acte. Una altra novetat respecte el film és la inclusió de Pàtria a la Secció Oficial de la 3a edició del Festival Sant Cugat Fantàstic, certamen en el qual s'exhibirà com a pel·lícula de clausura el dia 18 de juny a les 22:00 als Cinemes Cinesa Sant Cugat.