Més de 150 alumnes de secundària de Cardona (Bages) han assistit aquest dimecres a l'obra de teatre 'A foc lent', que ha interpretat la companyia Filomena Teatre de Granollers. Amb gags fàcils d'entendre i molt visuals, tres actors han fet arribar diversos missatges de seguretat als adolescents per tal de garantir que la nit del 23 de juny gaudiran d'una revetlla segura i sense incidents.

La responsable de Protecció Civil a la Catalunya Central, Agnès Centellas, ha explicat que el col·lectiu de joves i adolescents és un dels més afectats i, per això, l'any passat es va decidir engegar aquest projecte que utilitza el teatre per captar l'interès dels joves. La prova pilot va funcionar bé i, degut als bons resultats, aquest any s'ha decidit repetir-la i estendre-la a una desena de municipis més. Així, prop de 1.500 alumnes de tot Catalunya aprendran a gaudir d'una revetlla segura a través del teatre.

En l'obra de teatre 'A foc lent' s'introdueixen consells molt bàsics com per exemple que els petards s'han de dur en una bossa, que no es poden tirar a prop de la roba estesa o que no es pot encendre fogueres a prop de zones boscoses, façanes, vehicles o línies elèctriques.

Aquest dimecres, els alumnes de secundària de l'Institut Sant Ramon i l'Escola Vedruna de Cardona han pogut veure, exposar els seus dubtes i participar en una exhibició de petards a càrrec del grup correfoc Bruixes de Cardona. Ara, l'obra es farà en diversos municipis del país i, en total, prop d'uns 1.500 alumnes de tot Catalunya rebran consells a través d'aquest sistema.

Incidències revetlla 2016

Pel que fa a la revetlla de l'any passat, el telèfon d'emergències 112 va rebre un total de 5.182 trucades i els Bombers de la Generalitat van haver de fer un total de 1.287 serveis. Pe que fa als controls, els Mossos d'Esquadra van realitzar 3.175 lectures d'alcoholèmia, de les quals 300 van donar positiu, i 48 proves de drogues, de les quals 32 van resultar ser positives.

El Servei d'Emergències Mèdiques va haver d'atendre 232 persones (107 intoxicacions, 51 agressions, 43 accidents de trànsit, 30 cremades i una afectació ocular). Un total de 228 van haver de rebre assistència en un hospital o CUAPs del país.