En un auditori de la Plana de l'Om ple i amb la presència destacada de Neus Munté, consellera de Presidència i portaveu del Govern de Catalunya, Regió7 ha fet aquest vespre el seu reconeixement anual al talent de la Catalunya Central. La gala d'enguany, la 18a dels Premis Regió7, a la qual també hi ha assistit l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i nombroses personalitats, ha distingit persones, col·lectius, empreses o institucions de casa nostra que se n'han fet mereixedors per les seves obres i les seves actituds.

L'encarregat d'obrir l'acte ha estat Marc Marcè, director d'aquest diari, el qual ha aprofitat l'ocasió i la presència d'un membre destacat del Govern per recordar els problemes d'infrastructures que arrossega el Bages (C-55, C-16 i servei de ferrocarril) i que li impedeixen recuperar el pes demogràfic que havia tingut en èpoques anteriors. Marcè també ha destacat el talent humà que hi ha a les comarques centrals i que fa que, "tot i les dificultats, la Catalunya Central sigui molt més que el pati del darrera de Barcelona". Quan al paper del diari, ha assegurat que "mentre tinguem el batec de la gent com la que avui premiem, no afluixarem".

Junyent, al seu torn, ha remarcat el paper que juga la premsa per garantir una bona democràcia i Munté ha posat en valor la capacitat de Regió7 d'adaptar-se "als constants canvis que la premsa escrita ha experimentat" i per ser l'"altaveu del cor de Catalunya". La consellera de Presidència també ha donat les gràcies als guardonats, persones, ha dit, "que no es limiten a esperar que les coses passin si no que fan que les coses passin". I quan al referèndum, i a petició de Marcè, Munté ha assegurat que "el Govern no defallirà en fer que passin coses, justes, desitjades i volgudes per una majoria a Catalunya; ".

Reconeixement al talent

Munté, Junyent, Marcè i Aitor Moll, conseller delegat d'EPI, el grup editorial de Regió7, han estat els encarregats de fer entrega dels guardons als premiats. El primer ha estat el premi Ambaixador, atorgat al físic Xavier Obradors, per destacar en la seva tasca professional fora de la Catalunya Central de manera que ha ajudat a projectar el nostre territori.

El premi en la categoria Esports ha reconegut la trajectòria de Román Montañez, fins ara capità del Bàsquet Manresa, que ha anunciat la seva retirada a final d'aquesta temporada després de 19 anys a l'elit.

En la categoria Empresa, el guardó ha anat a parar a Promotor, per a una companyia que ha destacat per la seva innovació, creativitat i originalitat, organitzant grans esdeveniments arreu del món.

El premi Actius Socials ha sigut per a l'Hospital de Cerdanya, en reconeixement per la seva tasca innovadora a l'hora d'oferir assistència sanitària transfronterera en col·laboració amb el govern francès. En la mateixa categoria, l'expresident de l'associació veïnal del barri de la Font dels Capellans de Manresa, Josep Rueda, ha rebut una menció especial pel seu compromís amb el barri i la feina feta al llarg de vora quatre dècades.

El premi Cultura ha sigut per ala mezzosoprano Mireia Pintó, en reconeixement de la seva brillant trajectòria operística i per la seva implicació en el festival de música clàssica de Sant Fruitós.

El premi Comunicació ha anat a parar a mans del periodista Xavi Rosiñol, que va ser un dels impulsors del macroconcert del Palau Sant Jordi per tal de reclamar al Govern que mogui fitxa per tramitar l'acollida de refugiats a casa nostra.

Tots aquests premis han estat atorgats per un jurat format per Gonçal Mazcuñán, Alba Baltiérrez, Albert Cots, Àngels Freixanet, Anna Solsona, Delfina Corzan, Enric Martí, Fèlix Noguera, Joan Serra, Jordi Singla, Jordi Vilaseca, Josep M. Descals, Valentí Martínez, Valentí Oviedo i Marc Marcè, tots ells membres del consell assessor del diari.

El veredicte dels lectors

En la gala també es lliuren els premis decidits pels lectors en votació. Són el premi Estrella, de caràcter positiu, per a l'entitat El Galliner, i l'Estrellat, que té un to de crítica, a Monbus, que gestiona l'autobús de Manresa a Barcelona. En el cas de l'empresa de transport ha declinat recollir el premi.

A més a més, es lliura l'encàrrec del projecte Tendències, pel qual Manel Camp, compositor i pianista de jazz de Manresa, i Maria López, rapera de Berga, elaboraran junts un tema que mescli jazz i rap en català i el presentaran en directe en un concert únic.