La traca final. El Festival Artístic del Barri Antic de Manresa (FABA) s'acabarà aquest dissabte amb una jornada en què la cultura bategarà durant tot el dia. A les 11 del matí es donarà el tret de sortida del festival a l'emblemàtic edifici de l'Anònima, on s'han fet unes petites reformes per a l'ocasió. Allà s'hi duran a terme els diferents espectacles, com un concert vermut amb Pavvla, exposicions de l'associació de joiers Pedra de toc i Murs Plàstics, la representació del microteatre Kòmplices, a càrrec dels Carlins, i l'actuació de Joan Garriga & Galactic Mariatxis, que clourà el festival. També hi haurà food trucks, DJ que s'encarregaran de punxar música entre hores perquè l'Anònima no s'aturi, i es farà l'entrega de premis del certamen Guarniment Floral dels Balcons, organitzat pel Comissionat del Barri Antic.

El FABA es va estrenar el maig i ha estat una iniciativa d'entitats, sales i promotors del barri antic, que es van unir per tal de donar a conèixer i fer valer la cultura que es fa en aquesta zona de la ciutat. La seva tasca principal ha estat programar un circuit perquè no coincidissin les diferents activitats programades. La cloenda a l'Anònima és l'única activitat que es promou des de l'organització i té un pressupost d'uns 7.000 euros.

«El més important era que la societat conegués el barri antic i que veiés l'enorme potencial del festival. Era una prova pilot per veure com funcionava, i des de l'organització estem molt satisfets. Els patrocinadors, col·laboradors i participants han estat magnífics i hem aconseguit el nostre propòsit: visibilitzar la cultura al barri antic», destaca un dels organitzadors del projecte, Jordi Jet.

Tot i així, el festival està tendre i encara ha de millorar en alguns aspectes. Segons Jet, el FABA ha d'aconseguir el traspàs de públic d'un local a un altre. «Hem de fer que els espectadors no només sàpiga les activitats que es fan, sinó que també vagin d'una sala a una altra», apunta. També creu que han d'injectar un concepte i una reivindicació darrere el projecte. «No ens hem de quedar amb la idea estètica de cultura i art i ja està. Hem de generar una direcció artística i definir i dotar d'un concepte el FABA. Hem de reivindicar espais com l'Anònima i seguir fent valer la feina dels artistes».