La pau que emmagatzema les parets històriques del carrer del Balç de Manresa es va esmicolar ahir per la irrupció d'una música electrònica que amenitzava l'ambient previ a la roda de premsa a la presentació de la setena edició del festival Manrusionica, que se celebrarà el 10 de juny. El «txumba-txumba» s'acabava, però un dels codirectors del certamen, Alfons Rodríguez, demanava a l'alcalde Valentí Junyent, una pròrroga per fer «el piti» i matar els nervis. Junyent, en un to distès però taxatiu, va dir: «ara és l'hora». I van començar.

Relacionades

Rodríguez va trencar el gel i va fer ressaltar el pas endavant que feia el festival en aquesta edició, ja que consolida els espais com l'Electronic Park (parc de la Seu), el Thunder Bitch (la plaça de la Reforma) i la sala Stroika, i aposta per un canvi d'imatge. «L'any passat, el festival s'havia fet gran però érem una colla d'amics que muntàvem aquesta moguda. Ara pensem més el que volem fer».

Gràcies, en part, als nous patrocinadors, el festival ha configurat un cartell atractiu amb DJ de talla internacional i nacional com Djedjotronic, Eric Sneo, Alexander Robotnick i Uroz, entre d'altres. «També hi haurà el japonès Fuyuki Shinohara, català que viu i treballa a Catalunya», va comentar David Brossa, l'altre codirector del festival, parafrasejant Pujol.

Una de les novetats del festival de música electrònica de Manresa serà les sis actuacions que crearan música en directe. El tradicional videomapatge a la façana de la Seu també hi serà, tot i que la seva imatge visual es potenciarà amb nous projectors, i es durà a terme un espectacle de deu minuts a càr-rec de Gerard 3D. Rodríguez va voler reivindicar el festival com un esdeveniment intergeneracional. «Als meus pares no els agrada gens la música electrònica i l'any passat van estar ballant fins tard a la nit, i sense haver begut alcohol!». Acabada la roda de premsa, va tornar la música electrònica. Junyent es va fotografiar darrere una taula de mescles però no es va atrevir a fer un Miquel Iceta: «els balls els deixo pels grans polítics, els que són high level».