El FeMAP, Festival de Música Antiga dels Pirineus, engegarà l'1 de juliol la setena edició amb rècord de concerts i municipis participants: fins al 27 d'agost, 34 poblacions acolliran 49 recitals. Enguany, els músics valencians en seran protagonistes, tal com el 2012 es va fer amb Euskadi i el 2013 amb Polònia. Així, dels 49 concerts del festival, 17 tindran música i músics valencians al capdavant, encapçalats pel Cor de la Generalitat Valenciana, que, com a cor estable del Palau de les Arts de València, no es prodiga gaire fora de la seva seu, i encara menys fora del seu territori. Es tracta del desplegament territorial extern més gran que s'ha fet mai en la història del FeMAP. El festival té un pressupost de 450.000 euros.

El FeMAP inaugurarà la seva setena edició amb Cants i Danses del Llibre Vermell de Montserrat, amb el cor Francesc Valls, precursor de la recuperació del Cant de la Sibil·la, Magister Petrus, dedicat a la reconstrucció i interpretació de la música dels períodes romànic i gòtic, i l'Esbart Dansaire de Rubí, especialista en la representació de danses tradicionals catalanes. La inauguració es farà l'1 de juliol al claustre de la catedral de la Seu d'Urgell i l'endemà es repetirà a l'església de Sant Joan de Berga.

El festival torna a repetir, també, el projecte FeMAP Social per acostar la música als col·lectius amb risc d'exclusió. També es farà una nova edició de la secció FeMAP Gastrofilm amb la pel·lícula El silenci abans de Bach, de Pere Portabella. Continuen els paquets turístics i s'incrementen les activitats culturals complementàries als concerts.