En el Manrusionica d'aquest any, el tradicional i espectacular videomapatge que impregna de color, formes i efectes 3D la façana de la Seu comptarà amb una projecció de deu minuts on es fusiona l'arquitectura, la imatge i el so.

Els manresans Gerard 3D, i Gabriel Casanoves i els esparreguerins Joan Nieto, Javier Cañal han preparat un audiovisual creat exclusivament per al festival pensant en la Seu de Manresa i en la seva arquitectura com a punt de partida.

La sessió de videomapatge de l'any passat a la façana de la Seu.

Segons Alfons Rodríguez, un dels organitzadors del festival, el videomapatge d'enguany no serà només un seguit de projeccions que es van llançant de forma improvisada quan va sonant la música sinó que els espectadors també podran gaudir d'aquest audiovisual «trencador»creat pels manresans i els esparreguerins i preparat perquè so i veu s'agafin de la mà i s'uneixin per impressionar el públic. Per a Rodríguez serà com «veure una pel·lícula en deu minuts». El so i els efectes de so són del barceloní Samuel Escudero Derobla . A aquest espectacle se'l defineix com Schockwelle, paraula alemanya que significa ona de xoc, i que s'inspira en transfomar les ones del so de la música electrònica en imatges amb moviment.

Sis live's

Una altra de les novetats del Manrusionica d'enguany serà el live. De les 15 actuacions que es duran a terme en el festival, hi haurà sis live's, on els Dj's agafen les pistes dels plats, les veus, i la melodia, entre d'altres, i cren música en directe. Seran Alexander Robotnick, CLIP, Galera, Nolah, Bofirax, i Supercomputer.

«Poder fer música live és un dels grans valors afegits que aporten els Dj's. És molt complicat perquè requereix més concentració de l'habitual i has de saber projectar i conectar amb el públic, i a més en directe. És un exercici que és molt espectacular de veure», diu Rodríguez.

El Manrusionica s'allargarà tot el dissabte i tindrà com l'any passat tres escenaris. L'entrada serà lliure exceptuant la Stroika.