L'Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa acull, avui, una visita guiada per l'exposició «Néixer a Manresa (1930-1960)». Es tracta d'un projecte que gira entorn de la recuperació de la memòria històrica dels naixements a Manresa entre els anys 1930 i 1960 des d'una perspectiva transversal (històrica, sanitària, antropològica, social i cultural). La visita, que començarà a les 11 del matí, estarà conduïda per les persones que han participat en el projecte i que explicaran detalls sobre els continguts de la mostra, com la maternitat, els aspectes mèdics del naixement, l'ofici de ginecòleg i llevadora, el primer any de vida, els ritus i tradicions, les institucions i els drets de la dona relacionats amb el fet de néixer.

El projecte «Néixer a Manresa (1930-1960)» es va presentar el dia 30 de març, i des de llavors s'han dut a terme tallers oberts a la ciutadania per tal que aportessin coneixements i vivències sobre els naixements durant aquest període. El resultat és una mostra que abraça temes com l'embaràs, el part, el primer any de vida, la mortalitat infantil, l'avortament...

D'altra banda, i fins a final de juny, es podrà veure una mostra de llibres a l'entorn de la maternitat a la Biblioteca del Casino.