El Manrusionica ahir va tornar a demostrar que és un festival intergeneracional on el públic familiar també hi té cabuda. A 2/4 d'1 del migdia, a l'Electronic park (a la Seu de Manresa) el DJ Bofirax va donar el tret de sortida de la 7a edició del certamen i es va encar-regar d'escalfar els altaveus amb una música molt personal.

A les 3 de la tarda, la música continuava apoderant-se de cada racó de la Seu i dels carrers del voltant, però els altaveus feien la seva particular migdiada, ja no bategaven amb tanta força i els ritmes més suaus van anar bé per pair el dinar comprat a les food trucks. Alguns abandonaven la zona per «recuperar forces per al vespre», però una seixantena de persones, majoritàriament joves i també força famílies amb nens petits, optaven per repartir-se entre els abundants espais d'ombra en un ambient de pícnic i s'asseien en cadires o a la gespa xerrant, fent glops de cervesa i mirant l'actuació del DJ que era a l'escenari. «És un espai ideal per a la canalla, i ells s'ho passen bé i nosaltres encara més», diu una mare.

També hi havia una desena d'adolescents que trepitjaven per primera vegada el Manrusionica, i van quedar amb ganes de repetir l'any següent. Com el Jose Romero, de 15 anys. «No hi havia vingut mai perquè no sabia que existia aquest festival tan xulo. Sempre escolto reggaeton, però la música electrònica que estan punxant m'agrada. Tornaré l'any vinent», assegura. Mentre el DJ punxava, la zona de ball de davant de l'escenari estava buida. Un nen de set anys ballava sense parar amb un somriure a la boca mentre tenia un fotimer de joguines escampades en una parcel·la d'herba de la Seu. L'electrònica es du a la sang. A l'hora de tancar aquesta edició, la festa continuava a l'escenari Thunder Bitch de la plaça de la Reforma.