L'actor madrileny Andreas Muñoz va ser ahir a Manresa per presentar la pel·lícula Ignacio de Loyola. Era el primer cop que trepitjava la capital del Bages. Abans d'assistir a la preestrena que es va fer a Multicinemes Bages Centre (el film arribarà a la cartellera aquest divendres), l'actor va visitar la Cova i va quedar meravellat per l'espai i sobretot per peces com ara una espardenya d'Ignasi de Loiola, una rèplica de l'espasa que va deixar a Montserrat o alguns manuscrits. L'actor no podia amagar la seva cara de sorpresa i fascinació durant la visita. Abans de rodar es va haver de documentar i preparar per encarnar un personatge que, va explicar, fins aleshores li era desconegut.

Tot i que cap part de la pel·lícula es va poder rodar a la capital del Bages (les localitzacione es van fer al País Basc i a les Filipines), Manresa hi apareix reflectida. És per això que quan ahir Andreas Muñoz va trepitjar la Cova va assegurar sentir-se com a casa. «Una de les escenes més arriscades i la més difícil d'interpretar va ser quan Ignasi de Loiola es mira a si mateix i té la seva pròpia lluita interna. Quan es desdobla. Vaig donar la vida per aquest personatge», explicava ahir el madrileny mentre es posava les mans al cap en veure el mateix lloc de pregària on havia estat el jesuïta.

Com a nota curiosa, Lluís Magriñà, director de la Cova, va mostrar a Muñoz que just a l'entrada del santuari hi havien penjat un cartell de la pel·lícula. Fent broma, Magriñà va voler que l'actor madrileny es posés davant del cartell perquè no semblava la mateixa persona: Muñoz s'ha tallat els cabells que definien el personatge.