El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya ha rebut 1.132 treballs, una xifra resultant de la recepció de 900 curtmetratges i 232 llargmetratges per participar en el certamen, que tindrà lloc del 29 de juliol al 6 d'agost. L'organització ha calculat que tot aquest conjunt de filmacions totalitza 28.300 minuts d'enregistrament cinematogràfic.

La xifra de 1.132 cintes significa un nou rècord, ja que supera en el 15 % la marca anterior fixada l'any passat. El jurat decidirà a partir d'ara quines són les obres que mereixen la condició de finalistes.

El certamen també creixerà enguany en el nombre de projeccions, ja que oferirà fins a 34 sessions obertes al públic, que inclouen les categories següents: Curtmiratges, Infantil, Films catalans i en català, Internacional VOS, Golfa i les Seccions Especial, Oficial i Finalistes. També es mantenen en el programa les seccions curTECA (maridatge entre curts i gastronomia local) i Cinefília (destinada a la projecció d'un llargmetratge amb cinefòrum amb l'equip). Els documentals també tindran el seu espai propi.

La gala final se celebrarà el dia 5 d'agost amb el lliurament de premis als vencedors. Una vetllada que es clourà amb el tradicional còctel amenitzat per una actuació de música en directe.