L'estiu d'aquest 2017 es presenta amb un bon grapat de cançons carregades de ritme. Temes que un cop han entrat dins del nostre cap costa fer-les fora i que, segurament, les taral·lejarem fins la tardor. Sonen per tot arreu, a les discoteques, a la ràdio, a Youtube... Hem preparat aquest llistat de vuit cançons i et convidem a que ens ajudis a triar la que consideres que és la veritable cançó de l'estiu del 2017 (l'enquesta és al final).

1. «Despacito», Luis Fonsi, Daddy Yankee ft. Justin Bieber

Quan ja semblava que la cançó anava de baixada, l'entrada en escena d'una nova versió amb Justin Bieber d'estrella convidada l'ha tornat a rellançar i és, sens dubte, el tema que a nivell mundial està tenint més repercussió aquest estiu. El porto-riqueny va estrenar «Despacito» el 12 de gener i el remix amb l'estrella pop canadenca -que primer cop canta en espanyol-, el 12 d'abril. En total, més de 360 milions de reproduccions a Youtube.

2. «Una lluna a l'aigua», Txarango

Txarango ha demostrat que la cançó de l'estiu també pot ser catalana. El seu tema «Una lluna a l'aigua», que forma part del tercer disc del grup «El Cor de la Terra», reuneix ritme, festa i alegria. El seu videoclip suma ja 1,8 milions de reproducions a Youtube. La banda, formada a Barcelona el 2017 per músics del Ripollès, Osona i la Garrotxa destina la meitat dels drets de la cançó a l'obra social de la PAH.

3. «Swalla» , Jason Derulo feat. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign

La col·laboració del cantant nord-americà Jason Derulo amb Nicki Minaj i Dolla $ign, és la cançó perfecta per ballar i passar una bona estona amb els amics durant l'estiu. El seu ritme i la seva lletra enganxosa fan aquesta cançó imprescindible per les vacances.

4. «I'm the One», DJ Khaled ft. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, Lil Wayne

Amb més de 190 milions de visualitzacions a Youtube, el nou tema de DJ Khaled amb el reconegut cantant Justin Bieber i Quavo, Chance de Rapper i Lil Wayne ja ha arribat a totes les llistes d'èxits i és una cançó escoltada al voltant de tot el món. Sumar Bieber a un projecte musical és sinònim d'èxit. I més a l'estiu.

5. «Sa Caleta», Sherpah

Un altre tema en català que sona amb força aquest estiu. Els del Bages ens traslladen al costat del mar, en un dia de sol amb «Sa Caleta», cançó que és el segon single del disc «h».

6. «Subeme la radio», Enrique Iglesias

Al costat de «Despacito», aquest tema d'Enrique Iglesias tampoc podia faltar al llistat de la cançó de l'estiu 2017. El cantant de pop llatí ha tornat a formar duet amb el compositor Descemer Bueno, amb qui ja va firmar l'èxit «Bailando» i el resultat és un tema amb més de 480 milions de reproducions a Youtube.

7. «Attention», Charlie Puth

La nova cançó de l'autor de «We don't talk anymore» és un èxit mundial. Produït pel mateix cantant americà Charlie Puth, aquest tema d'R&B va superar els tres milions de visites a Youtube el dia de la seva estrena i el videoclip ja compta amb més d'un milió de likes.

8. «Felices los 4», Maluma

És una cançó que segurament sonarà a totes les festes, clubs i discoteques durant l'estiu. Amb més de nou milions de subscriptors a Youtube, 26 milions de seguidors a Instagram i èxits com «El perdedor» o «Chantaje», la seva col·laboració amb Shakira, el cantautor colombià Maluma s'ha convertit en l'artista de referència en el gènere del Reggaeton.

Un cop les has escoltat totes... vota: