La companyia Parking Shakespeare trasllada Els dos cavallers de Verona a la Itàlia de Fellini, al parc de l'Estació del Nord de Barcelona, on torna per novè any consecutiu per oferir teatre gratuït per a tots els públics. Parking Shakespeare, amb l'actriu manresana Mireia Cirera i amb Pep Garcia-Pascual a la direcció artística de la companyia i en l'elenc actoral (enguany sense el també manresà Carles Gilabert, que ha estrenat al Grec), fa nou estius que representa obres del gran dramaturg anglès en aquest espai, sense escenografia, sense equipaments de so ni llum, de manera que tot el protagonisme recau en els actors.

L'objectiu de la companyia, nascuda el 2009, és acostar la cultura a tots els públics; per això, cada estiu s'instal·len al parc de l'Estació del Nord, a l'Espai dels Til·lers, i passen la gorra després de la representació. «D'entrada, l'actuació és gratuïta, només pagues si vols i pots», explicava ahir Garcia-Pascual. La companyia iniciarà les representacions el 20 de juliol i les acabarà el 6 d'agost. Els dos cavallers de Verona es podrà veure de dilluns a diumenge, excepe els dimecres, a les 19 h.

Aquest any, Parking Shakespeare ha escollit l'obra Els dos cavallers de Verona ,amb Jordi Centelles (Barcelona, 1977) com a director convidat, que també n'ha fet l'adaptació. Centelles, actor, director, dramaturg i cofundador i codirector amb Laia Alsina de la companyia de teatre La Reial, subratllava ahir que havia decidit traslladar l'obra de Shakespeare a la Itàlia de Fellini pels punts de connexió que havia trobat entre aquesta comèdia escrita a final del segle XVI i pel·lícules dels anys seixanta com 8 1/2 i La dolce vita. «En els dos casos, els protagonistes són joves de classe alta preocupats per defensar el seu estatus i protegir la seva imatge», remarcava Centelles.

Els dos cavallers de Verona, amb una durada de 90 minuts, aproximadament, és una de les primeres comèdies de Shakespeare i narra la història de dos amics (Valentí i Proteu) que viatgen a Milà i s'enamoren de la mateixa dona (Sílvia). En les seves aventures, els dos amics entren en contacte amb bandits que Jordi Centelles ha transformat en «mafiosos de poca volada» i amb membres de la noblesa milanesa que en la versió de Parking Shakespeare són militars de l'exèrcit de Mussolini. L'elenc que posarà en escena l'obra el formen Laia Alsina Riera, Òscar Bosch, Oriol Casals, Mireia Cirera, Ester Cort, Adrià Díaz, José Pedro García Balada, Pep Garcia-Pascual, Ariadna Matas i Santi Monreal. La música, que interpreten en directe els mateixos actors, són temes italians d'autors com Renato Carosone.

Com en totes les obres d'aquesta companyia, Els dos cavallers de Verona subratlla els aspectes còmics de la peça de Shakespeare «per mantenir l'atenció del públic en un espai com el parc, on és més difícil la concentració i el públic és més heterogeni que en una sala», segons Centelles.