Arran de la seva participació en l´11è Simposi Mundial de Música Coral, que se celebra a Barcelona del 22 al 29 de juliol, el Westminster Choir de Princeton (New Jersey, Estats Units) oferirà un concert a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, amb entrada lliure, el dissabte 29 de juliol, a les 21h.

Sota la direcció de Joe Miller, cantaran peces d´autors contemporanis, com William Harris, Ugis Praulin, Paul Crabtree, Dominick DiOrio, Kim André Arnesen, Warren Martin i Bernat Vivancos; a més del renaixentista Josquin des Prez.

El Westminster Choir de Princeton

Establint l'estàndard de l'excel·lència coral des de fa 94 anys, el Westminster Choir està format per estudiants del Westminster Choir College, adscrit al Westminster College of the Arts de la Universitat de Rider. És, des de 1977, el cor resident del prestigiós Festival Spoleto USA, actuant en format concert i com a cor d'òpera.

El seu concert d´"El Niño", de John Adams, dirigit per Joe Miller al festival d'Spoleto 2014, va rebre molt bones crítiques, com la de The New York Times: "Meticulosament preparat, el cor destaca per la seva precisió, equilibri i força". El Westminster Choir ha enregistrat 3 CD's amb Joe Miller. El més recent, "The Heart´s Reflection", va ser descrit per Daniel Elder a Classics Today com de "primera categoria" i "altament recomanable." El seu segon disc, "Noël", és una col·lecció de nadales franceses i obres sacres, que compta amb la col·laboració de Jennifer Larmore i l'organista Ken Cowan.

El debut de l'enregistrament del cor amb el mestre Miller, "Flower of beauty", va rebre quatre estrelles de la revista Choir & Organ i es va guanyar elogis de la crítica d'American Record Guide, que va descriure el Westminster Choir com "l'estàndard d'or per als cors acadèmics als Estats Units". El cor també forma el centre del Cor Simfònic de Westminster, que ha tocat i gravat amb els principals directors i orquestres del nostre temps. La temporada del Cor Simfònic 2015-2016 inclou actuacions amb l'Orquestra de Filadèlfia i Yannick Nézet-Séguin, la Filharmònica de Berlín i Simon Rattle, la Filharmònica de Nova York i Jane Glover, i l'orquestra simfònica de Nova Jersey i Jacques Lacombe.

El programa del concert del proper 29 de juliol a Montserrat

  • William Harris (1883-1973) Bring us, O Lord God
  • Bernat Vivancos (1972) Lux surgit Aurea
  • Josquin des Prez (C.1450 -1521) Ave Maria, virgo serena
  • Ugis Praulin (1957) Laudibus in Sanctis
  • Paul Crabtree (1960) "Death and Resurrection" from the Valley of Delight
  • Dominick Di Orio (1984) I Am
  • Kim André Arnesen (1980) Even When He is Silent
  • Warren Martin (1916-1982) Great Day

El director, Joe Miller

Joe Miller és el director de dos dels cors americans més reconeguts: The Westminster Choir i el Westminster Symphonic Choir. També dirigeix altres projectes corals de la mateixa institució de la Rider University.

Dr. Miller és el director artístic de l´Spoleto Festival USA. Ha col·laborat amb orquestres i directors internacionalment reconeguts. En temporades recents ha intervingut amb l'Orquestra Filharmònica de Berlín i Simon Rattle, The Philadelphia Orchestra i Yannick Nézet-Séguin, i amb la Simón Bolívar Symphony Orchestra de Veneçuela i Gustavo Dudamel. Joe Miller és també el fundador del Westminster Summer Choral Festival Chamber Choir, un programa que ofereix un nivell professionalitzador a cantants de cors experimentats.Els diumenges 23 i 30 de juliol, dos cors internacionals intervindran a la missa conventual

D´altra banda, els diumenges 23 i 30 de juliol, a la missa conventual de Montserrat (11h) intervindran els cors Estudio Coral Meridies de Mendoza (Argentina) i Ponomaryov Vesna - Cor de nens de Moscou, respectivament. En ambdós casos, els cors interpretaran el Kyrie i els cants d´Ofertori i de Comunió.