JOAN FERRER · S'EXPOSA és el nom de la mostra que des del 29 de juliol al 26 d'agost tindrà lloc al Konvent. El pintor i activista cultural berguedà Joan Ferrer s'instal·la a les dependències de l'antiga colònia tèxtil berguedana per muntar un taller efímer on hi elaborarà l'obra Un minut o dos de silenci. Al voltant d'aquesta intervenció, enregistrada pel fotògraf Jordi Plana, l'univers ferrerià s'apropiarà d'altres espais del centre artístic de referència a la Catalunya Central. S'hi mostraran entre d'altres una sèrie de composicions d'objectes quotidians, a manera de les natures mortes que l'artista utilitza en els seus exercicis de composició, forma i color. També inclourà l'apropiació de l'espai de l'antic forn i la capella de Cal Rosal, on Ferrer reflexiona en torn de l'art i la pintura.

L'elaboració d'Un minut o dos de silenci es podrà seguir dia rere dia, de manera que la feina mateixa de Ferrer esdevindrà, també, exposició. En els moments en què l'artista no hi treballi, l'espai restarà obert perquè els visitants puguin apreciar els detalls de l'obra en procés, documentat amb les projeccions dels enregistraments de Plana.

El tret de sortida de JOAN FERRER · S'EXPOSA és el preludi del 29 de juliol. En aquesta proposta inicial, el quartet Ausa amb Clara Ferrer acompanyarà l'autor de Berga, que trencarà el llenç en blanc per donar per inaugurada la mostra. El 26 d'agost, l'epíleg tancarà el cercle, amb trio Big OK. La proposta gastronòmica en l'obertura i la cloenda anirà a càrrec de Konventcuina, a partir d'un concepte desenvolupat per Toni Massanés.

Al llarg de l'estada al Konvent de Joan Ferrer es programaran altres concerts: Metrinova V2, el mateix 29 de juliol, Carles Viarnés (6 d'agost), Trilitrate + Sara Fontan (9 d'agost), Oreka TX amb Harkaitz Martínez de San Vicente i Javier Olaizola (12 d'agost), Celeste Alías i Núria Andorrà (13 d'agost) i Anur i Nään (19 d'agost) dialogaran amb l'obra de Ferrer.

Joan Ferrer (Berga, 28 de febrer de 1937) pinta des dels 15 anys, influenciat per les avantguardes artístiques del segle XX, especialment pels corrents postimpressionista i cubista. La seva obra matèrica ha explorat les composicions de forma, color i equilibri, a partir dels interiors humils del paisatge humà berguedà i els paisatges exteriors. En els seus inicis treballava a l'oli i en formats més petits, però cap a la segona dècada d'aquest segle fa un gir vers l'expressionisme abstracte que li suposa un canvi conceptual i de tècnica des d'on atacarà obres de més envergadura. El 2010, l'Ajuntament de Berga li va concedir el premi a la Cultura de la ciutat.