El programa de concerts que acompanya l'exposició del pintor berguedà Joan Ferrer al Konvent continua avui amb la presència de la violinista Sara Fontán i el grup gallec Trilitrate. La cita és per a les 20 h, a l'espai cultural ubicat a l'antic convent de la colònia tèxtil de Cal Rosal, i les entrades tenen un preu de 5 euros.

La vetllada es presenta poc convencional, com és habitual en les activitats que organitza el Konvent. Sara Fontan és una reconeguda violinista que ha transitat per territoris poc habituals per als qui toquen aquest instrument. Després de formar part de grups com Manos de Topo i Arbol, ha emprès un camí en solitari en el qual es plasma l'aprenentatge viscut fins ara en camps com el rock experimental, l'electrònica i la dansa.

Actualment, Fontan és docent a l'Escola Municipal de Música del Prat i compagina diversos projectes. D'una banda, el projecte de videodansa Piña, amb Clara Tena, del qual és cofundadora; de l'altra, el grup Big OK, que comparteix amb Paul Fuster i Edi Pou. Així mateix, forma part del col·lectiu d'improvisació conduïda del Caballo Ganador.

Sara Fontan aproparà la seva recerca de nous camins sonors i possibilitats creatives a l'univers pictòric de Joan Ferrer, que fins al dia 26 d'aquest mes crea una obra en directe al Konvent. Entre els diversos artistes que també fan una mirada musical al món del reputat artista berguedà hi ha el grup gallec Trilitrate, format per Rubén Abad (guitarra i veu), Marcos Padrón (acordió), Elena Vázquez (violí) i Lau Iturralde (visuals).

Trilitrate crea a partir del joc entre la composició i la improvisació, i viatja a terrenys estilístics tan allunyats entre si com la música clàssica, el hardcore, el postrock i el noise. La posada en escena també inclou la generació d'estímuls visuals.

Les dues actuacions arriben al Konvent després de la que Carles Viarnés va oferir el cap de setmana passat. La música complementa així el treball que està duent a terme Joan Ferrer, que compon una obra al llarg d'aquest mes i comparteix l'experiència amb el públic que el visita.