Una de les primeres manifestacions culturals de la Festa Major de Manresa tindrà lloc durant la tarda i el vespre al barri antic. A partir de les 19 h, i amb inici a la Plana de l'Om, se celebrarà el Saltaterrats, una experiència oberta a tothom concebuda com un itinerari poètic.

El poeta Xavier Giol serà el conductor del grup per diversos espais i locals del nucli antic de la capital bagenca. Durant el recor-regut, els assistents podran escoltar quatre autors que recitaran els seus poemes: Josep Pedrals, Eduard Carmona, Namina i Laura Basagaña.

Un dels espais on s'aturaran els concurrents serà el terrat de l'edifici del númer0 9 del carrer Sant Miquel, un immoble de cinc plantes i baixos comercials que va ser reformat per l'arquitecte Ignasi Oms a final dels segle XIX. Joan Cirera i el seu fill Arnau, de Prats de Lluçanès, són els propietaris i els responsables de la rehabilitació d'un habitatge amb un primer pis molt gran i una terrassa al capdamunt on aquesta nit es llegirà poesia. Un atractiu més per als participants del Saltaterrats, una proposta que té lloc diferents cops l'any amb la vocació de donar veu a autors catalans i, alhora, proporcionar al públic una plataforma original per a gaudir escoltant la recitació poètica.

Blues al Sielu

De dijous a dissabte tindrà lloc al Sielu la divuitena edició del Festival de Blues, que tindrà tres concerts d'entrada gratuïta, cada dia a les 22.30 h. L'actuació inaugural anirà a càrrec de la formació All Ways Blue, que interpreta música negra (blues i funk). L'endemà, divendres, el protagonisme recaurà en el trio del reconegut guitarrista Amadeu Casas. La darrera vetllada se celebrarà dissabte amb la presència a l'escenari d'Arecio Smith, membre d'Asstrio, i l'Organ Combo.