Davant del Bruxelles Pub, en un cap de carrer que dóna a Grafton Street -la via comercial més important de la ciutat-, hi ha una estàtua que recorda Phil Lynott i que fa ressaltar el caràcter de Dublín.

Lynott, irlandès i mulat, va ser el vocalista de Thin Lizzy, una banda de rock que va traçar un dibuix perfecte de Dublín: va explicar les misèries i esperances de la seva gent, el veritable tresor d'una ciutat que no deixa de somriure a la vida.

En els temes que va signar Lynott es parla dels baixos fons, de la camaraderia que hi ha als pubs, del rol que exerceixen les dones com a pilars de les famílies irlandeses, de les nits de festa i d'un futur sempre millor. Tot això, amb tota la intensitat del món, és Dublín.

No hi ha cap ciutat millor que la capital d'Irlanda i no hi ha millors veïns que els irlandesos per a una escapada amb la celebració de la vida com a objectiu. Amb amics, en família, en parella -o amb totes les combinacions possibles-, tot i que l´estiu s´acaba Dublín és el lloc perfecte per gaudir d´uns quants dies de festa.

Per sentir-se com un personatge més de l'Ulisses de Joyce -si és dels qui van entendre el llibre-, passar una nit pel Temple Bar forma part de tots els tòpics amb els quals carrega Dublín. Pubs, música, pintes de Guinness -no se li ocorri demanar una mitjana- i bon ambient és tot el que ofereix un barri amb ànima nocturna -i que ret honors a Rory Gallagher-, però en el qual en sortir el sol també es troben bons fogons per superar la ressaca -el seu mercat gastronòmic o el Cleaver East del Clarence Hotel (propietat de Bono, vocalista d'U2).

Ciutat de música -gaudeixi amb les pel·lícules The Commitments, Once o Sing Street-, abans de visitar Dublín paga la pena rastrejar la seva cartellera de concerts i reservar les entrades per visitar el Trinity College -entri a la seva biblioteca- i la fàbrica de Guinness -les vistes de l'última planta, amb una pinta, paguen la pena. Des de la capital, si es disposa de prou temps, també es poden organitzar excursions a Belfast, Cork i Galway -incloent-hi el Parc Nacional de Connemara.