05 de setembre de 2017
05.09.2017
40 Años
40 Años

Una mostra antològica recordarà Jiro Taniguchi al 23è Saló del Manga

Mort el febrer passat, el genial i singular autor va construir un pont entre el manga i el còmic europeu

05.09.2017 | 08:37
Taniguchi i «Barrio Lejano»

El 23è Saló del Manga de Barcelona homenatjarà el mangaka Jiro Taniguchi amb una exposició antològica al pavelló 2.1 dins l'espai L'Esperit del Japó. Mort el mes de febrer passat, Taniguchi es considera un autor genial i singular que va construir un pont entre el manga i el còmic europeu, tot formant part de l'anomenat nouvelle manga.

Taniguchi va ser un autor conegut principalment per les seves històries quotidianes, sovint contemplatives, reflexives, i fins i tot amb un aire melangiós. Però en la seva prolífica carrera van tenir cabuda tot tipus de gèneres, passant per les històries de detectius, el western, la ciència-ficció i, de forma prou destacada, les històries basades en la muntanya.

Jiro Taniguchi va visitar el Saló Internacional del Còmic de Barcelona el 1993, que aquell any estava dedicat a l'incipient fenomen manga, i amb Barrio lejano (1996) va obtenir el premi a la millor obra estrangera publicada a Espanya al Saló del Còmic de Barcelona del 2004.

La seva obra l'ha editat a l'estat espanyol Astiberri, Planeta Cómic i Ponent Mon. El seu traç i estil narratiu són avui inconfusibles, i el seu virtuosisme gràfic el va convertir en un autor apreciat per tot tipus de lectors, i va arribar molt més enllà de les fronteres del món del manga. Taniguchi era conscient de la capacitat del seu art per arribar a un públic ampli, i va ser un dels pocs autors que van permetre que les seves obres es publiquessin en sentit de lectura occidental, en una època on pràcticament ningú més ho feia.

El 23è Saló del Manga de Barcelona se celebrarà de l'1 al 5 de novembre, i ocuparà els pavellons 1, 2, 2.1, 3.1, 4 i 5 i plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc.

La venda anticipada d'entrades es realitza exclusivament a través de www.ficomic.com.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.