Exposicions d'Andy Warhol, la Grècia clàssica i Disney destaquen en la programació de la temporada 2017-2018 de CaixaFòrum Barcelona. La temporada s'obre la setmana que ve amb la figura més rellevant del pop art, Andy Warhol, amb les seves cèlebres sèries de les sopes Campbell's i els mites del cinema transformats en grans icones de l'art contemporani.

La retrospectiva Andy Warhol. L'art mecànic, la més important realitzada fins ara a Espanya sobre l'artista nord-americà, proposarà un complet i polièdric recorregut que seguirà el seu desenvolupament creatiu.

Una ambiciosa exposició a través del British Museum sobre l'antiga Grècia analitzarà l'esperit competitiu tan característic d'aquesta civilització, més enllà de l'àmbit esportiu que coneixem. Amb el títol Agón!, a partir de novembre, es reunirà una gran selecció d'objectes grecs de les col·leccions del British que inclou refinats i estranys exemples d'armadures, escultures, joies, monedes i ceràmica. Entre les obres destaquen algunes peces icòniques procedents del mausoleu d'Halicarnàs, una de les 7 meravelles del món antic, que surten per primera vegada de Londres. En col·laboració amb el Museu del Louvre i el Museu Louvre-Lens, CaixaFòrum presentarà, entre febrer i maig, la primera exposició a l'estat dedicada a la música a les antigues civilitzacions: d'Orient a Roma passant per Egipte i Grècia.

Entre març i juny, Disney. L'art d'explicar històries farà un recor-regut per la història d'aquesta factoria des de les seves pel·lícules dels anys 30 fins a les seves produccions més recents, com Frozen. La temporada es tancarà amb una exposició sobre la figura dels faraons en la qual s'exhibiran 150 peces: des de monumentals estàtues fins a cartes diplomàtiques als aliats d'Egipte inscrites en tauletes d'argila.