Cases de la Música de Catalu-nya presenta Xics'n'Roll, un programa de concerts de grups tribut que adapten les seves presentacions al format familiar per permetre que els més petits de casa coneguin les formacions més importants de la història del rock. La sala Stroika en va oferir, el novembre passat, una prova pilot, Rock en família, que es va obrir amb l'actuació de Sin City, una banda de tribut a AC/DC; també el gener van actuar els manresans Gossos en un concert adreçat als més petits, amb entrades exhaurides.

Ara, el cicle portarà a les Cases de la Música durant aquest curs set bandes de tribut que representaran els clàssics de la música contemporània en un format familiar. El primer concert a la capital del Bages es farà el 22 d'octubre a la sala Stroika amb presència manresana a través de Natxo Tarres & The Wireless, que portaran als més petits les cançons de Bob Marley; el cicle s'estrenarà el 16 de setembre al Mercat de Música Viva de Vic. La banda la integren Natxo Tarrés, veu i guitarra; Roger Farré, baix i veus; Alverd Oliva, guitarra i veus; Fernando F3r Tejero, teclats i veus; i Dídac Fernández, bateria. Els concerts tindran la presència d'un animador que presentarà el xou alhora que explicarà la història de cadascun dels artistes i de les bandes.

Per commemorar el 30è aniversari de la mort de Bob Marley, l'Auditori de Barcelona va encarregar un espectacle al manresà Natxo Tarrés (Gossos). El muntatge es va estrenar el 2011 i presenta una aproximació a la vida de Marley a través de les seves cançons, en aquesta ocasió amb un repertori adaptat per als més petits.

El segon grup seleccionat per al Xics'n'Roll serà The Rolling Stones, representats pels veterans Smoking Stones. A Manresa actuaran el 19 de novembre. Els concerts s'inclouen en la programació estable que ofereix les Cases de la Música a Manresa, un projecte compartit amb Generalitat, Ajuntament i Stroika.