Un joc teatral, sense director ni cap assaig previ. Això és el que proposa Blank, el nou muntatge de l'autor iranià Nassim Soleimanpour que, després de sorprendre la crítica i el públic amb White Rabbit Red Rabbit -una obra innovadora on parlava de si mateix a través del joc interrogatiu amb el públic-, ara proposa invertir l'experiència clàssica del teatre i reptar els intèrprets a completar, juntament amb els espectadors, un guió que trobaran ple d'espais en blanc. La proposta es podrà veure del 20 de setembre al 15 d'octubre a la sala Muntaner de Barcelona.

Entre els actors i actrius que formaran part d'aquesta comèdia participativa hi ha la surienca Beth Rodergas, que actuarà el 29 de setembre, i l'urgellenc Roger Casamajor, que ho farà el 13 d'octubre. Tots dos se sumen a un repartiment de primera línia, amb noms destacats com els d'Anna Sahun, Carlos Latre, Anna Ycoblazeta, David Bagés, Rosa Boladeras, Jordi Martínez, Joel Joan, Mercè Pons, Maria Molins, Manel Barceló, Vicky Luengo i Aina Clotet, entre d'altres. En total, 19 artistes que s'enfrontaran a l'obra de Soleimanpour sense haver-ne llegit abans el text, sense haver fet cap assaig previ i sense cap director que els coordini. En cada funció, la història final serà única i irrepetible, i estarà totalment lligada a la imaginació dels espectadors.

En aquest sentit, el text exercirà de dispositiu capaç d'unir persones amb vides allunyades per compartir determinats aspectes de si mateixes en un temps i un espai comuns; un concepte senzill però amb un resultat sorprenent.

Des de la seva estrena el 2015 a Amsterdam, Blank s'ha pogut veure en diverses ciutats d'Austràlia, l'Índia, Escòcia, Regne Unit, Brasil, Estats Units i Dinamarca. Ara, arriba a l'Estat espanyol per primera vegada per mitjà de la Sala Muntaner i la productora Hause & Richman, que ja va coproduir White Rabbit Red Rabbit la temporada passada.

Un acte de creació col·lectiva

Amb l'obra, la intenció de Soleimanpour és generar un veritable acte de creació col·lectiva, buscant que la història s'ampliï i creixi a cada funció. L'espectacle necessita un públic disposat, així com uns intèrprets capaços de guiar la funció movent-se entre la lectura i la improvisació. A mig camí entre el joc teatral i l'experiment social, Blank desafia els actors i trenca les regles de les arts escèniques. Les entrades, ja a la venda, tenen un preu de 22 euros.