L'exposició David Bowie is, al Museu del Disseny de Barcelona, es prorrogarà fins al 15 d'octubre. Des de final de maig ja han visitat la mostra prop de 100.000 persones, i s'ha convertit en una de les exposicions més visitades, sobretot per part de públic internacional. L'inici de la temporada turística, la coincidència de festivals de música i el protagonisme compartit amb altres mostres internacionals com Björk Digital o Lightforms/Soundforms sobre Brian Eno a Barcelona han contribuït a sembrar l'èxit de la primera.

L'exposició, del londinenc Victoria and Albert Museum, va arribar a Barcelona quatre anys després de la seva inauguració a Londres i després d'una gira que l'ha dut a nou ciutats de països com el Canadà, el Brasil, el Japó o Austràlia. Des d'aleshores ja l'han vist més d'un milió i mig de persones. David Bowie is farà a Barcelona l'única parada a tot l'Estat.

La mostra és una capbussada en l'ingent arxiu personal de David Bowie -que es conserva a Nova York-, al qual ha tingut un privilegiat accés el museu londinenc. La selecció dels materials exposats és de Victoria Borackes i Geoffrey Marsh, comissaris del Victoria and Albert Museum, en total, 300 peces vinculades a l'artista, com lletres manuscrites, vídeos musicals, instruments, fotografies i una generosa representació de vestits originals i escenografies de l'artista de les mil cares. La proposta també se centra en el treball col·laboratiu de Bowie amb artistes i dissenyadors.