Un centenar de persones van omplir la sala de l'Ateneu Cinema per visionar el documental Free: Hadijatou, contra l'estat, de les directores Lala Gomà i Rosa Cornet. La sessió, que va tenir lloc la setmana passada, era la primera del cicle itinerant Conegudes (també) a casa, organitzat per Drac Màgic amb la col·laboració del Cineclub Ateneu, la Mancomunitat Intercomarcal de la Conca d'Òdena (MICOD) i la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Igualada.

Free: Hadijatou, contra l'estat explica el cas de la primera dona que va denunciar l'estat de Níger per la seva condició d'esclava, i com va guanyar el cas. El 27 d'octubre del 2008, Hadijatou va recuperar la seva llibertat davant el Tribunal Superior de Justícia del seu país. Amb això va marcar un abans i un després en la lluita contra l'esclavitud en ple segle XXI.

La presència d'una de les directores del film, Lala Gomà, va animar el debat després de la projecció. Gomà va comentar les dificultats logístiques i econòmiques a què l'equip es va haver d'enfrontar per rodar a la zona, i va explicar que això va obligar a dirigir algunes de les seqüències per Skype.