Formacions locals i formacions del país i de les Illes Balears; companyies amateurs i companyies professionals. La cartellera cultural del Teatre Municipal de Berga s'allargarà fins al desembre amb set propostes de música i teatre que ja van començar el cap de setmana amb el musical Som-n'hi, dels alumnes de l'escola Munt d'Arts de la capital berguedana.

L'Agrupació Teatral La Farsa de Berga pujarà la setmana que ve a l'escenari del Teatre Municipal per presentar-hi una revisió del text de l'autor berguedà Ramon Vinyes titulat Hamlet dramaturg. La Farsa va portar a escena aquest muntatge fa 34 anys, i ara un planter de tretze actors i actrius n'oferirà una versió actualitzada. Les funcions es faran el 21 i 22 d'octubre, a 2/4 de 10 del vespre i a les 6 de la tarda, respectivament.

El mes de novembre començarà amb la proposta musical Retalls de Cobla, que tindran com a protagonistes les Cobles Reus Jove i Berga Jove, formada el 2014, sota la direcció de Jesús Ventura. Els músics oferiran un concert d'homenatge al compositor barceloní Josep Maria Bernat i Colomina. Es tracta d'un dels autors més importants de música per a cobla de la segona meitat del segle XX i enguany es commemora el 25è aniversari de la seva mort. L'actuació serà el dissabte 4 de novembre a les 7 de la tarda.

El 10 de novembre serà el torn de Yerma, l'obra que Federico García Lorca va escriure l'any 1934. Després del seu pas pel Teatre Akadèmia de Barcelona la temporada passada, la companyia Projecte Ingenu, que, dirigida per Marc Chornet ja va revisar Shakesperare amb Hamlet i Romeo i Julieta, aterrarà a Berga amb un muntatge que reflexiona sobre la fecunditat amb una escenografia sorprenent. I amb una gran protagonista, Alba José.

També el novembre, Terra Teatre, nascuda el 2016 per mitjà de l'actor anoienc Jordi Hervàs, portarà Els darrers dies de la Catalunya republicana. Hervàs encarna el polític i escriptor Antoni Rovira i Virgili per reviure la desfeta de Catalunya davant de l'ofensiva de Franco l'any 1939. L'espectacle és un diàleg entre Rovira i Virgili i un violoncel·lista, Edmond Bosch. El muntatge, dirigit per Marc Hervàs, es podrà veure el dissabte 18 de novembre a 2/4 de 10 del vespre.

L'últim cap de setmana de novembre arribarà Peccatum, a càrrec de la companyia de Manacor Produccions de Ferro. Una joia escènica, festiva, enginyosa i irreverent que reinterpreta el rondaller mallorquí de mossèn Alcover basant-se en la cultura popular de transmissió oral. El muntatge, que es va poder veure a la Mediterrània del 2016, ha fet temporada a La Seca Espai Brossa i passarà per Berga el diumenge 29 de novembre a 2/4 de 7 de la tarda.

La temporada acabarà el desembre amb La Farsa i Els Pastorets de Serafí Pitarra, que, enguany, incorporaran novetats.