Periodista versàtil que tant podia compondre columnes per al USA Today o el New York Magazine com convertir-se en la reina de la premsa del cor, Jeanette Walls va decidir-se l'any 2005 a escriure les seves memòries d'infància i joventut a El castillo de cristal, llibre que va esdevenir un autèntic èxit de vendes, que es va mantenir en el Top-100 del New York Times durant cent setmanes i que va rebre premis com el Readers i el Premi de l'American Library Association.

Gairebé deu anys després, el cineasta Destin Cretton (reconegut pel seu magnífic treball Las vidas de Grace) decideix adaptar a la gran pantalla aquest relat oferint-nos el dia a dia de l'estrafolària família que la mateixa Walls va descriure en les seves memòries. Així doncs, ens trobem amb una protagonista (el personatge de la mateixa Jeannette Walls) que decideix mirar enrere com a teràpia per reconciliar-se amb el seu passat escrivint un llibre sobre els seus anys d'infantesa i adolescència, uns anys caracteritzats pel fet de formar part d'una família excèntrica, desconcertant i nòmada. La seva vida va ser marcada pel seu pare, un home carismàtic i entusiasta, capaç de transmetre als seus fills la passió de viure a pesar del seu alcoholisme destructiu, i per una mare que es va rebel·lar com una pintora d'esperit lliure que no vol assumir el seu paper de progenitora de quatre fills. A pesar d'aquesta inestabilitat que es respira constantment a la llar, tots junts miren de conviure de la millor manera possible, i intenten que l'amor mutu i l'agraïment no desapareguin mai del tot.

Amb Naomi Watts i Woody Harrelson en la pell d'aquests convulsos pares, el paper de l'escriptora Jeanette Walls és assignat a l'actriu Brie Larson, la qual, a banda d'esdevenir la Grace i protagonista principal del film anterior de Cretto, va confirmar el seu immens talent amb la seva interpretació -mereixedora d'un Oscar- a l'estremidora La habitación.