El públic del Festival de Sitges 2017 va aplaudir i es va emocionar al passi de 'A ghost story', del director David Lowery, una pel·lícula que tracta sobre l'amor, la mort, el significat de la pèrdua i també sobre el pas del temps. El film, que va aconseguir al certamen de Sitges alçar-se amb el premi a la millor fotografia i el premi Jurat Carnet Jove a la millor pel·lícula, arriba aquest divendres als cinemes. Casey Affleck i Rooney Mara protagonitzen 'A ghost story', un singular relat de fantasmes, en què Affleck es transforma en un espectre amb un clàssic llençol blanc, sota el qual va deambulant pel que havia estat casa seva, mentre la seva estimada lluita contra les ferides de la pèrdua. Així mateix, aquesta setmana el director de 'La pell freda' estrena 'The Crucifixion', mentre Emma Stone i Steve Carell protagonitzen 'La batalla de los sexos' i l'actriu Ellen Page, la pel·lícula 'Enganchados a la muerte'.

'A ghost story' tracta temàtiques com el llegat, el pas del temps, la pèrdua i la necessitat de l'ésser humà de trobar un significat a la vida. El protagonista, que després de morir es converteix en un espectre, observa com a poc a poc la vida que va tenir va desapareixent i és simplement un observador de com la vida segueix al seu voltant, tot i la seva mort.

"Aquesta pel·lícula intenta enfrontar-se al pas del temps, però el temps seguirà endavant m'agradi o no, i arribarà el moment en què tot pel que em vaig esforçar o el que vaig aconseguir no servirà de res", ha assenyalat el director en un comunicat sobre el film. David Lowery ha destacat que el temps no es deté per ningú "i arriba un moment en el qual hem de deixar-ho i no tenim elecció. El més difícil és acceptar que no tenim opcions i gran part del film tracta sobre això". El director, guionista, productor i muntador originari de Texas, David Lowery ha dirigit pel·lícules com 'St. Nick', 'En un lugar sin ley' i 'Peter i el Dragón'.

'El sistema solar'

'El sistema solar', pel·lícula dirigida per Bacha Caravedo i Chinón Higashionna, se situa a la nit de Nadal, en la qual Leonardo del Solar, el patriarca de la família Del Solar, que fa dos anys que no es reuneix, ha arribat a la seva antiga casa de Lima amb la seva actual companya, la madrilenya Inés, que va ser durant un temps la parella del seu fill Pável. Mentre, Edurne, la filla del Leonardo, anuncia que està embarassada i sense parella i que necessita un avançament de l'herència... El retrobament es convertirà en una successió de retrets, tensions al límit i sorprenents revelacions. Els dos directors signen en aquesta pel·lícula coral, un drama ple d'humor negre. Gisela Ponce de León, Javier Valdés, Adriana Ugarte, César Ritter i Sebastián Zamudio en són alguns dels actors.

'La batalla de los sexos'

'La batalla de los sexos' és una comèdia basada en un cas real. En concret, quan a l'any 1973 els tenistes Billie Jean King, número 1 del rànquing WTA, i Bobby Riggs es van enfrontar en un partit de tenis, un esdeveniment que va ser seguit per milions de persones en televisió. Jonathan Dayton i Valerie Faris dirigeixen aquest film que té com a dos grans protagonistes els actors Emma Stone i Steve Carell.

'The Crucifixion'

Arriba a la gran pantalla el thriller de terror 'The Crucifixion', una pel·lícula escrita pels creadors d''Expediente Warren', els germans Carey i Chad Hayes, i dirigida per Xavier Gens, el director de 'La pell freda'. El film està protagonitzat per Sophie Cookson ('Kingsman: The Secret Service'), Corneliu Ulici ('Devil Inside') i Brittany Ashworth ('Exhibit A'). 'The Crucifixion' narra la història d'un sacerdot que és empresonat a Romania per l'assassinat d'una monja a qui li realitzava un exorcisme. La periodista Nicole Rawlins investiga si l'assassinat va ser a una persona mentalment malalta o hi va haver una lluita contra una presència demoníaca.

'Enganchados a la muerte'

L'actriu Ellen Page és la protagonista de la pel·lícula 'Enganchados a la muerte', un thriller dirigit per Niels Arden Oplev, que és un remake de 'Línea mortal' (1990). A 'Enganchados a la muerte', cinc estudiants de medicina emprenen un atrevit i perillós experiment. A base de detenir el seu cor durant un breu període de temps cadascun d'ell pateix una experiència propera a la mort clínica. A mesura que la investigació es torna cada vegada més perillosa es veuran obligats a afrontar els pecats del seu passat.

'Deep'

Julio Soto és el director del film d'animació 'Deep' que se situa a l'any 2100. En aquest context, un excèntric grup de criatures abissals es veuen forçats a abandonar la seva llar a una zona molt profunda dels oceans. La seva missió és trobar una nova casa i durant el seu trajecte viuran extraordinàries aventures.

'La gran enfermedad del amor'

Des d'Estats Units també arriba la comèdia 'La gran enfermedad del amor' dirigida per Michael Showalter. En aquesta pel·lícula, una parella que viu a Nova York haurà d'anar enfrontant-se a les seves diferències culturals segons va avançant la seva relació. 'La gran enfermedad del amor' està protagonitzada per Holly Hunter, Zoe Kazan, Ray Romano, Linda Emond i Vella Lovell.

'American Assassin'

El film d'acció 'American Assassin' de Michael Cuesta arriba aquest divendres als cinemes i està protagonitzada per Dylan O'Brien i Michael Keaton. Després de la mort de la seva promesa en un atac terrorista, Mitch Rapp és reclutat pels Black Ops i entrena sota la direcció de Stan Hurley, un agent de la CIA. Rapp i Hurley hauran de portar a terme una missió per detenir una operació que podria tenir com a conseqüència el caos a nivell internacional.

'Saura (s)'

Félix Viscarret dirigeix el documental 'Saura (s)', que s'endinsa en el món del director de cinema, escriptor i fotògraf Carlos Saura. Un documental que compta amb la participació del mateix Carlos Saura, així com Carlos Saura Medrano, Antonio Saura Medrano i Shane Saura Chaplin.

'El complejo de Frankenstein'

Gills Penso i Alexandre Poncet indaguen al documental 'El complejo de Frankenstein' les motivacions dels artistes que han dedicat gran part de les seves vides als monstres que, més enllà de ser part de la imaginació, una pintura o un llibre, cobren vida a través del cinema.