«E.V.A.», una obra de nova creació; i quatre grans clàssics («Calígula», «Cyrano», «Bodas de sangre» i «Moby Dick») conformen el repòquer que proposa el Toc de Teatre a la Sala Gran del Kursaal de Manresa per la propera temporada. I, en tots els casos, són espectacles amb grans noms de l´escena catalana al capdavant: T de Teatre, Pablo Derqui, Lluís Homar, Nora Navas i Clara Segura i Josep Maria Pou.

Obrirà el Toc el 27 i 28 de gener «E.V.A», l´obra amb la qual T de Teatre celebra els 25 anys dalt dels escenaris i que van encarregar a Julio Manrique, que la signa amb Cristina Genebat i Marc Artigau. És una comèdia dramàtica en la qual disseccionen el dolor.

La segona obra serà «Calígula», d´Albert Camus i dirigida per Mario Gas, que es podrà veure el 10 i 11 de febrer. El repartiment d´aquesta coproducció, en llengua castellana, l´encapçala Pablo Derqui. El muntatge parla sobre l´absurd existencial, el patiment i la lògia del poder.

Els dies 17 i 18 de març pujarà a l´escenari del Kursaal «Cyrano», el clàssic d´Edmond Rostand, que interpretarà Lluís Homar. El muntatge, en què encarnarà un dels soldats poetes més famosos de la història del teatre, és dirigit per Pau Miró i s´estrenarà al desembre al Festival Temporada Alta de Girona.

La quarta obra serà «Bodas de sangre», de Federico García Lorca. Aquesta proposta, en castellà, d´Oriol Broggi i La Perla 29 va triomfar la temporada passada a la Biblioteca de Catalunya i es podrà veure el 28 i 29 d´abril. Nora Navas i Clara Segura encapçalen el repartiment d´un text en el qual els impulsos vitals empenyen els personatges a la tragèdia.

Tancarà el Toc de Teatre, el 26 i 27 de maig, «Moby Dick», en la versió de Juan Cavestany, en castellà. Josep Maria Pou es posarà en el paper del capità Ahab, que evidencia que l´obsessió humana va més enllà de la raó. El muntatge s´estrenarà al gener al Teatre Goya de Barcelona.

Com és habitual, de les cinc obres se n´ha programat una doble funció: dissabte, a les 21 h; i diumenge, a les 18 h, a la Sala Gran del Kursaal.

L´abonament del Toc de Teatre es posarà a la venda dissabte 2 de desembre a partir de les 10 h; i les entrades soles dels espectacles del Toc, el dimarts 5 de desembre a partir de les 18 h a les taquilles del Kursaal i a www.kursaal.cat. El preu de l´abonament serà de 95 euros. I cada obra per separat tindrà un preu de 25 euros, excepte en el cas de «Calígula» i «Bodas de sangre», que costaran 28 euros.