E.V.A., una obra de nova creació; i quatre grans clàssics ( Calígula, Cyrano, Bodas de sangre i Moby Dick) formen el repòquer que proposa el Toc de Teatre a la Sala Gran del Kursaal de Manresa per a la propera temporada. I, en tots els cinc casos, són espectacles amb grans noms de l'escena catalana al capdavant: T de Teatre, Pablo Derqui, Lluís Homar, Nora Navas i Clara Segura i Josep Maria Pou.

Obrirà el Toc E.V.A., l'obra amb la qual T de Teatre celebra els 25 anys dalt dels escenaris i que van encarregar a Julio Manrique, que dirigeix i la signa amb Cristina Genebat i Marc Artigau. És una comèdia dramàtica que dissecciona el dolor.

La segona obra serà Calígula, d'Albert Camus i dirigida per Mario Gas. El repartiment d'aquesta coproducció, en llengua castellana, l'encapçala Pablo Derqui. El muntatge parla sobre l'absurd existencial, el patiment i la lògica del poder.

La proposta següent del Toc a pujar a l'escenari del Kursaal serà Cyrano, el clàssic d'Edmond Rostand sobre el soldat poeta, que interpretarà Lluís Homar. El muntatge és dirigit per Pau Miró i s'estrenarà el desembre al Festival Temporada Alta de Girona.

La quarta obra serà Bodas de sangre, de Federico García Lorca. Aquesta proposta, en castellà, d'Oriol Broggi i La Perla 29, va triomfar la temporada passada a la Biblioteca de Catalunya. Nora Navas i Clara Segura encapçalen el repartiment d'un text en el qual els impulsos vitals empenyen els personatges a la tragèdia.

Tancarà el Toc de Teatre Moby Dick, en la versió de Juan Cavestany, en castellà. Josep Maria Pou es posarà en el paper del capità Ahab, que evidencia que l'obsessió humana va més enllà de la raó. El muntatge s'estrenarà el gener al Teatre Goya de Barcelona.

Com és habitual, de les cinc obres se n'ha programat una doble funció: dissabte, a les 21 h; i diumenge, a les 18 h. L'abonament del Toc de Teatre es posarà a la venda el dissabte 2 de desembre a partir de les 10 h; i les entrades soles dels espectacles del Toc, el dimarts 5 de desembre a partir de les 18 h. Es podran adquirir pels canals habituals: taquilles i www.kursaal.cat. El preu de l'abonament serà de 95 euros. I cada obra per separat tindrà un preu de 25 euros, excepte Calígula i Bodas de sangre, que costaran 28 euros.