Els escenaris de la 15a edició del Festival Zoom d'Igualada projectaran 45 produccions, 20 de les quals seran estrenes absolutes. El certamen dedicat a la ficció televisiva i nous formats se celebrarà del 21 al 26 de novembre a la capital de l'Anoia amb 8 pel·lícules inèdites a concurs en la secció oficial i la novetat d'un campus amb 9 participants que tenen una idea audiovisual per desenvolupar.

L'equip de la pel·lícula El nom, que dirigeix Joel Joan, veurà per primera vegada en pantalla gran l'adaptació de la peça teatral dels dramaturgs francesos Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière durant la gala inaugural del certamen, el proper dimarts al Teatre Municipal de l'Ateneu.

Durant la setmana, les altres set cintes en competició que es podran veure seran: Vida privada, de Sílvia Munt; Els fills del Sol, de Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol; De la ley a la ley, de Sílvia Quer; la txeca Charité, de Sönke Wortmann; l'hongaresa Memo, d'István Tasnádi; l'alemanya Wunschkinder, d'Emily Atef; i la italiana In arte Nino, de Luca Manfredi, nét del cèlebre realitzador Nino Manfredi. Entre aquests títols sortiran els guanyadors dels premis de millor pel·lícula, direcció, interpretació i guió que concedirà el jurat.

En el terreny de les sèries, tal com ja va avançar el Zoom dies enrere, es preestrenarà en exclusiva el primer episodi de Vergüenza, el dia abans que l'emeti Movistar+ en un dels seus canals, i es visionaran dos episodis de La zona, un altre projecte de la plataforma.Oportunitat a nous projectes

La gran novetat de l'edició d'enguany és la celebració del Talent Campus de Formats de Televisió. Anna Cervera, directora del Zoom juntament amb Jordi Comellas, va explicar que «vam rebre una dotzena de propostes i n'hem seleccionat nou, que estan en diferents fases de desenvolupament. Durant quatre dies, els seus creadors seran a Igualada, participaran a les Zoom Class matinals impartides per professionals de la televisió i, a les tardes, tindran sessions tutoritzades pels productors Toni Marin i Àlex Solà». La intenció és que «surtin d'aquí amb una bíblia a punt per presentar a les televisions i les productores».

El Festival Zoom disposa d'un pressupost de 90.200 euros. Anna Cervera va reconèixer que «hem viscut moments d'incertesa, sobretot durant l'octubre, que és quan acabes de tancar tot de qüestions», però alhora els codirectors van assegurar que la intervenció de la Generalitat «no ha fet patir pel pressupost». Tal com va explicar Comellas, «les línies d'ajut que surten al febrer s'adjudiquen a final de juny, i el 70 % de l'aportació de la Generalitat ja està cobrada. La resta vindrà després».Film sobre els Reis d'Igualada

Fotografies pràcticament inèdites d'inici del segle XX seran el gran atractiu del documental La festa dels Reis d'Igualada, realitzat per Joan Doménech. Al vestíbul de l'Ateneu, entre sessions, es projectaran les peces de realitat virtual de l'associació anoienca Apinas, que treballa en el camp de la disminució intel·lectual.