El món de la cultura manresana va perdre divendres al vespre una de les seves personalitats emblemàtiques. Isidre Sala Pascual, que va ser durant una dècada i mitja el primer president del Grup Sardanista Dintre el Bosc, va morir a l'edat de 76 anys en no poder superar un contratemps físic que va tenir fa tres setmanes. El funeral en la seva memòria es fa avui, diumenge, a les 12 del migdia, a la sala Montserrat de Fontanova.

La Colla Sardanista Dintre el Bosc es va crear el 1951, i Isidre Sala s'hi va incorporar com a dansaire a principi dels anys 60. El col·lectiu va aturar la seva activitat durant la dècada dels 70 i el 1981 «es va fer un retrobament d'antics dansaires que va aplegar molta gent, tant que n'hi havia per a tres colles», va explicar ahir Joan Puig, actual president, a Regió7.

Per aquest motiu, es va decidir la represa de l'activitat i es va formalitzar l'entitat i crear les tres colles: Arrels, Brots i Dintre el Bosc. Durant els primers quinze anys de la nova etapa, Isidre Sala en va ser el president. El 1984 va fundar la colla Barrufets de Dintre el Bosc, així va ampliar l'espectre d'edat dels dansaires de l'associació.

Durant aquells anys, el grup va organitzar les Festes de la Llum del 1992 i, tres anys després, va impulsar, amb altres entitats de la ciutat, la celebració de la Festa de Cultura Popular, que el 1998 va esdevenir la Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional, avui coneguda com a Fira Mediterrània.

Precisament, aquest apunt de la seva biografia va ser reconegut el mes de desembre passat en un acte que va retre homenatge als promotors de la iniciativa, i que va presidir el conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig.

Després de deixar la presidència del Grup Sardanista Dintre el Bosc, Sala va continuar vinculat al col·lectiu i va formar part de diverses juntes directives. De fet, encara era vocal de la junta permanent en un exemple de la vinculació i el compromís que sempre va exhibir amb l'entitat i les sardanes.