La biblioteca del Casino ha posat en marxa el servei d'autopréstec, que ja s'ofereix a la de l'Ateneu les Bases, i que facilita l'autoservei a l'usuari, que controla tot el procés dels seus préstecs. La implementació del nou sistema ha comportat l'etiquetatge de més de 60.000 documents (llibres, CD, DVD, revistes...) amb etiquetes que incorporen un petit circuit integrat, que s'ha realitzat al llarg dels anys 2016 i 2017. També s'ha aprofitat per fer una remodelació dels vestíbuls d'adults i d'infants on s'ubiquen les noves màquines d'autoservei. Amb tot això, la biblioteca ha transformat l'anterior taulell de préstec en un nou espai de lectura de revistes i de pantalles electròniques (tauletes i similars), amb punts de recàrrega.

La tecnologia utilitzada per a l'autoservei és RFID (sigla de Radio Frequency Identication), que significa «identificador de radiofreqüència» i que permet transmetre dades sense fils a través d'ones de ràdio. L'ús del RFID està pensada principalment per automatitzar la gestió del préstec i el control de seguretat: el sistema està fet de lectors, que incorporen antenes, que llegeixen les dades emmagatzemades a les etiquetes o xips dels documents. Aquests lectors transformen i transmeten la informació rebuda dels documents a l'aplicació específica que gestiona la tecnologia RFID.

Les millores per a la biblioteca són múltiples: lectures de documents més ràpides i precises, control de seguretat més fiable i més autonomia per a l'usuari perquè li facilita l'autoservei. Per fer els préstecs no cal canviar de carnet. La implementació de la tecnologia RFID i la remodelació dels espais tenen el suport de la Diputació i la Generalitat.