La Mostra d'Igualada és un dels sis festivals estratègics de les arts escèniques i la música de Catalunya, juntament amb la Fira Mediterrània de Manresa, el Mercat de la Música Viva de Vic, la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, el Sismògraf d'Olot i el Trapezi de Reus. Enguany, per primer cop a la seva història, el certamen anoienc farà la seva primera coproducció, amb la Fira de Tàrrega com a aliat.

«Abans havíem establert algunes col·laboracions amb diversos festivals», va anotar Pep Farrés, director artístic de La Mostra. Unes accions que es concretaven «a oferir residències o estades en espais d'Igualada a alguns grups».

La primera coproducció portarà per títol Flou Papagayo i és una creació de la companyia Mumusic Circus que s'estrenarà primer a Igualada i, el proper mes de setembre, a la capital de l'Urgell.

Flou Papagayo és una peça de circ que presenta tres persones de caràcter sensible i caòtic que intenten convèncer-se l'una a l'altra de coses que ni elles saben. Precisament, el circ és un gènere que enguany agafarà volada a Igualada, amb la representació d'11 dels 54 espectacles programats. Bona part tindran lloc a la plaça de Cal Font, però també se'n faran a l'Ateneu, a la plaça Pius XII i al pati del Museu de la Pell, entre d'altres.