Després d'una dècada de la reinauguració del Kursaal, la mezzosoprano manresana Mireia Pintó (1968) només havia actuat una vegada en la programació estable que organitza El Galliner. Va ser el març del 2013, a la Sala Petita, on va estrenar un repertori dedicat al poble gitano, Zíngares, acompa-nyada de Vladislav Bronevetzky. La segona vegada que la mezzosoprano actuarà inclosa en la programació serà aquest diumenge (18 h) i ho farà per primer cop al teatre Conservatori. Pintó portarà a escena amb l'Orquestra Terrassa 48 Un passeig per l'òpera, un espectacle en format concert que estrenaran a Manresa i que reuneix algunes de les àries més conegudes, del Barroc al Romanticisme.

El teatre Conservatori, explicava ahir Pintó, és l'escenari «dels meus inicis», quan als 18 anys va actuar en diferents sarsueles i concerts. Però, després dels primers anys, «no he tingut tantes ocasions de tornar-hi». L'espurna del concert de diumenge surt després de la gala de celebració dels deu anys del Kursaal en la qual va participar la mezzosoprano i on, subratllava, «vaig ser una mica reivindicativa». A banda dels concerts al Kursaal convidada per entitats, en la programació estable de música i teatre únicament havia actuat una vegada. I va sorgir Un passeig per l'òpera amb una formació, l'Oquestra Terrassa 48, amb qui col·labora des de principi del 2000 i a qui l'uneix «una gran complicitat».

El que Pintó va tenir clar des del moment en què va començar a concretar-se la proposta del concert va ser que volia cantar «al teatre Conservatori perquè, acústicament, és infinitament millor que el Kursaal». A més, «el vull reivindicar: ha de seguir dempeus, no totes les ciutats tenen la sort de tenir un teatre a la italiana».

Un passeig per l'òpera, que reunirà una trentena de músics dirigits pel primer violí, el sabadellenc Quim Térmens, vol trencar el «tòpic» d'elitisme amb què topa la clàssica. En aquest cas, amb l'òpera: «no n'has de ser un expert, de la mateixa manera que no has de ser tècnic per gaudir del futbol». Aquest acostament a tots els públics es farà a través d'un repertori d'àries populars en un viatge a través de la història però, també, «dels sentiments».

Queden les darreres entrades a la venda: la platea està pràcticament exhaurida. Hi ha ganes de sentir cantar Mireia Pintó.