El Consell Comarcal del Berguedà ha fet públic aquest dimecres les 14 candidatures que opten a la primera convocatòria dels Premis Culturals del Berguedà. De fet se n'han presentat 15 però una s'ha descartat per un defecte de forma. Les candidatures són l'Agrupació Teatral La Farsa, l'Associació d'Aules de Formació Cultural per la Gent Gran de Berga, l'Associació Cultural l'Esplai de l'Ametlla de Merola, el blog de difusió d'espais berguedans Berguedà Experiences, els Castellers de Berga, el Centre d'Estudis d'Avià, la Coral Infantil les Veus de Gironella, el pintor establert a Borredà Esteve Amills, la Fundació d'Esteve Amills, La Melanzana Ensemble un conjunt de joves música berguedans i bagencs qu estudien a l'estranger, les Nits musicals de Guardiola de Berguedà, la revista de l'Àmbit de Recerques del Berguedà L'Erol i el contratenor avianès Xavier Sabata.

Tal i com ha avançat Regió7 el premi d'Honor de la Cultura Berguedana serà per a mossèn Ramon Viladés per la seva tasca de divulgació preservació del món cultural berguedà i del bisbat de Solsona.

Els premis es lliuraran aquest dissabte, 17 de març, en un acte al monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà a les 7 de la tarda que serà presentat per els actors berguedans Ivan Otaola i Francesc Marginet.