Aquest diumenge 8 d'abril, l'Auditori del Convent de Santpedor obrirà les seves portes en el primer dels dos concerts del cicle de música que organitza anualment l'Ajuntament de Santpedor. Es tracta de dos concerts de l'obra del Rèquiem K626 de Mozart, que la Coral Escriny ha preparat en el marc dels actes del seu 50è aniversari amb l'acompanyament de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, sota la direcció de Marc Reguant.

La coral ve d'interpretar el Rèquiem en 4 concerts durant les recents festes de Setmana Santa a Barcelona. L'Escriny, conjuntament amb la JOFICAT i la Camerata Impromptu, van oferir aquesta obra a Santa Maria del Mar i al Palau de la Música. Ara, la coral porta el Rèquiem amb 70 cantants a l'Auditori del Convent i amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 al costat, en un concert que no s'ha sentit encara mai a Santpedor. Com a solistes hi haurà la soprano Belen Barnaus, la mezzosoprano Eulàlia Fontova, el tenor Aniol Botines i el baix Lluís Calvet.

El primer dels concerts és diumenge 8 d'abril a les 7 de la tarda i el segon, diumenge 6 de maig a les 12 del migdia. L'Ajuntament vol situar en el mapa de la programació cultural del Bages l'Auditori del Convent, començant amb el Cicle de Música que es va engegar al 2016. Precisament en aquest cicle, l'any passat, ja hi van intervenir per separat tant la Coral Escriny com l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, que enguany sumen esforços per portar el Rèquiem en aquest doble concert. El projecte compta també amb el suport d'empreses locals com Ferrer i Catalana de Perforacions i Mas de Sant Iscle, que oferirà una copa als assistents en acabar el concert. Les entrades per a les dues cites es venen anticipadament a les llibreries del poble i tenen un preu de 15 euros (12 per als menors de 13 anys).