Els catalans La Pegatina ha publicat el seu nou disc 'Ahora o nunca' (Warner Music) que, segons ha explicat el baixista del grup Ferran Ibáñez "és molt variat" i on donen cabuda a estils com el pop o el folk i amb cançons més relaxades. Tot i això, ha assegurat que, després de 15 anys de carrera, conserven la seva essència. En declaracions a l'ACN, Sergi López, el bateria del grup, ha indicat que altres àlbums eren 100% ska i a 'Ahora o nunca' un pot trobar ritmes "de reggae, ska i merengue. El disc es pot ballar però no has d'estar sí o sí a les cinc del matí a una discoteca, ja que ho pots fer des de casa tranquil·lament". Per 'Ahora o nunca', La Pegatina compta amb les col·laboracions de noms destacats com Eva Amaral, Rozálen, Los Caligaris, Macaco y Will And The People.

El títol del disc ve lligat al single i al tema número u. Ibáñez ha apuntat que la cançó 'Ahora o nunca' parla de la ciutat de Barcelona i "com el turisme i el capitalisme ens fa fora de les grans ciutats perquè tot es torna molt car i qui és d'allà ha de fugir a les afores". Amb aquest tema, el grup també vol posar sobre la taula el concepte de Carpe Diem i que un "s'ha de marcar petits objectius i a poc a poc anar escalant sense pausa". Sergi López ha recordat que portaven ja tres anys sense publicar cap àlbum i que la banda ha arribat a un nivell de maduració del qual han sortit aquests deu temes.

El bateria ha indicat que sempre han sigut una banda que col·laboren amb "gent que coneixen a la carretera, tots són amics que ens hem trobat ja sigui en l'àmbit personal o musical". Ha posat com exemple Amaral: "Estàvem fent un concert solidari fa un any a la Sala Apolo pels refugiats i a l'acabar el concert ella estava allí demanant que toquéssim més cançons. Allí ens vam conèixer i vam parlar". Amaral els va proposar cantar en un altre concert 'La Ratonera' i van realitzar alguna col·laboració més. A partir d'aquí Adrià Salas, veu i guitarra, estava fent la cançó 'La tempestad' i a ella li va agradar i va decidir col·laborar.

El bateria ha assenyalat que les deu cançons han sorgit durant aquests anys sobretot per part de l'Adrià Salas i el Rubén Sierra que composen els temes majoritàriament a la carretera durant la gira. "Teníem 30 temes i els vam reduir a 10 i vam gravar una maqueta" i li van fer arribar al productor argentí Rafa Arcaute, qui ha treballat amb Calle 13 i Andrés Calamaro. "Vam arribar a l'estudi i vam gravar gairebé en directe perquè les cançons es van fer des de zero a l'estudi i per això sona més fresc", ha explicat López.

Al disc per exemple hi ha una cançó en anglès que es diu 'Stand and fight' que tracta sobre la situació dels refugiats, "que no poden sortir d'on ho estan passant malament". Una altra tema, 'Mama', ha explicat López, diu que tothom "es pot equivocar i fer coses malament". El bateria ha remarcat que al disc hi ha lloc per temes socials, vivències i experiències personals de cadascú i tot amb "un aire alegre".

Ferran Ibáñez ha afirmat que el disc 'Ahora o nunca' "és molt variat". En un moment es van preguntar què pensarien els seus seguidors perquè s'estan atrevint amb estils com el folk o el pop. "Crec que conservem l'essència", ha dit el baixista, qui ha afegit que els temes del disc "més 'canyeros' els han rebaixat una mica i es poden escoltar més tranquil·lament". "El disc l'hem volgut relaxar una mica". Tot i això, ha alertat als seus seguidors que al directe faran més contundent el ritme.

"Nosaltres no direm adéu, seguim"

Als directes interpretaran entre uns 30 i 35 temes. La gira arrencarà a Bilbao aquest dimecres i seguirà per Madrid, dijous; Burgos, divendres; Santiago de Compostela, dissabte... Una gira que els portarà per Berlin, Brussel·les, Amsterdam, Londres, Sidney, Ciutat de Mèxic... El darrer concert d'enguany és el 22 de desembre a Madrid. "Encara que estigui anunciada aquesta data, no és el final de gira, sinó l'inici d'un espectacle que volem fer l'any següent. Nosaltres no direm adéu, seguim i concentrem molt bé els concerts", ha explicat López.