El concurs literari juvenil Ficcions, que enguany arriba a la 10a edició, ha anunciat ja els seus 168 grups finalistes i, entre aquests, n'hi ha 8 formats per joves de la Catalunya Central. L’entrega de premis, on es desvelarà el guanyador , tindrà lloc el proper 23 de maig a La Pedrera de Barcelona

De les nostres comarques, s'han classificat els següents grups. Fes clic sobre l'enllaç per veure els seus treballs:

  • Janalextaha, de l'Escola Joviat de Manresa;
  • LaSalleMANRESA2, de La Salle Manresa;
  • FillsdApolo, de l'IES d'Artés;
  • Andròmina, del Col·legi Mestral de Jorba;
  • Berserker, del SES Vallbona d'Anoia;
  • Negre sobre Blanc, de l'IES Pere Vives Vich d'Igualada;
  • Pauete234, del SES Collbató;
  • Tania Monleon, de l'IES Guinovarda de Piera.

De les més de 900 històries completes que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat els 168 grups finalistes: 94 a Catalunya (154 alumnes), 39 al País Valencià (62 nois i noies) i 35 grups a les Illes Balears (un total de 54 estudiants).

El concurs literari juvenil Ficcions, l’aventura de crear històries va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 participants d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.039 alumnes), País Valencià (524 alumnes) i Illes Balears (340 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició, un fet que volem agrair tant a la participació dels alumnes com a la motivació del professorat.

A la Catalunya Central (Anoia, Bages i Osona) la participació d’aquesta edició de Ficcions ha arribat als 265 alumnes de 21 centres educatius.

L’acte de lliurament de premis de Catalunya tindrà lloc el proper dimecres 23 de maig a partir de les a La Pedrera-Casa Milà de Barcelona. Durant l’esdeveniment, es farà entrega dels premis territorials a les millors històries de cada vegueria, es premiarà al professor/a més motivador/a de cada territori -Balears, País Valencià i Catalunya- i, finalment, s’entregaran els premis a la primera i segona millors històries, així com el Premi Especial Ciutat de Barcelona, que consisteix en un iPad. La resta de finalistes rebran un diploma com a reconeixement de la feina feta i a la seva participació a Ficcions 2018.

El concurs Ficcions és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), de la qual Regió7 en forma part, per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L’AMIC representa a més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.