Ja és la sisena temporada que el jardí de la casa de la família Fornells Uró, a Pineda de Bages, obre les seves portes per exhibir obres pictòriques. És un espai dedicat a l'art que busca «sobretot donar a conèixer els artistes locals», destaca Jaume Fornells, impulsor de la iniciativa, que retorna aquest cap de setmana (avui, de 17 a 20 h; i demà, 11.30 a 14 h i de 17 a 20 h, amb una proposta que combina obres estils ben diferents un artista veterà, com Joan Vila Arimany, de Rupit i reconegudíssim en els concursos de pintura ràpida, i de dos manresans de trajectòria autodidàctica, Pep Jaumandreu i Ferran Pierola.

L'octogenari Vila Arimany pinta paisatges amb gran detall. Semblen fets a l'estudi, però els crea en concursos de pintura ràpida. Destaca per pintar amb l'espàtula, en comptes del pinzell, i també es caracteritza per començar per dalt del llenç i anar baixant. La seva tècnica es podrà veure en directe diumenge a la tarda, ja que, acabat arribar Horta de Sant Joan, on participarà en un concurs, pintarà una obra que, tot seguit, se sortejarà entre tots els assistents.

Ferran Pierola (Manresa, 1950) és conegut per ser de la família de La Taverna en Mallol. Va iniciar-se en la pintura com una afició, primer amb paisatges i bodegons, i va anar evolucionant cap al retrat. «És el que m'agrada, especialment cares africanes, asiàtiques... M'inspiro en fotografies de revistes, del diari. En tinc pendent una de l'horror de Síria, en la qual una nena tapa els ulls a una nina. És impactant». Ha pintat molta gent per encàrrec i ha exposat sobretot al seu restaurant. Després uns anys sense pintar, va tornar-hi animat per la néta. Per a la mostra Art al jardí no tenia obra feta, i s'hi ha dedicat «com un boig».

Pep Jaumandreu (Manresa, 1969) va ser bateria de grups de metal als anys 90: Happy Funeral, Insanity Mind, Channeling, etc. És treballador del sector del metall i, en deixar la música, va buscar expandir la seva creativitat: amb un tros de fusta i quatre colors bàsics, pintura líquida, resina, etc. «Sempre experimento amb reaccions químiques», i el resultat són les seves obres abstractes que remeten a «un món fantàstic i gòtic». Li diuen l'alquimista. Destaca que, més que l'obra final, l'espectacular és el procés de creació. Ho enregistra i ho comparteix a les xarxes socials: «És molt visual, amb bombolles». Ha fet exposicions a Vic i Girona, entre altres, però té pendent donar-se a conèixer a casa.