La diada de Sant Jordi tindrà enguany per primer cop un acte de tall institucional a Manresa, que se celebrarà dilluns a les 9.30 h a la biblioteca del Casino. L'organització anirà a càrrec de la Delegació del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central i els Serveis Territorials del departament de Cultura de la Generalitat.

La trobada vol ser un homenatge a la feina que fan les persones que escriuen, editen i venen llibres a les comarques de la Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsona. A l'acte hi intervindrà el llibreter Antoni Daura, que fins fa ben poc va ser el president del gremi, i es represenarà l'espectacle poeticomusical Clar de lluna, amb Anna Miralpeix (veu) i Nuna (piano). La cloenda de la trobada el signarà Lluís Cerarols, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat. Els assistents podran departir posteriorment tot fent un esmorzar a base de xocolata desfeta i coca de forner.

Una altra de les iniciatives que tindran lloc aquest dilluns és la Fira de les Lletres de Sant Jordi, amb el centre històric de Manresa com a escenari. Des de les 10 del matí i fins a les 8 del vespre, hi haurà llibres antics i usats en diferents espais del nucli antic a disposició dels vianants que surtin a gaudir de la festa. L'esdeveniment està organitzat per l'Associació de Comerciants Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i voltants i l'Ajuntament. No es podrà circular per Sobrerroca, Cap del Rec, Baixada del Pòpul, Amigant, Baixada del Carme, Sant Miquel i les places Major i Sant Ignasi Malalt.