Els llibreters catalans preveuen que aquest 23 d'abril es podrà viure una diada de Sant Jordi «espectacular» en caure en dilluns, dia laborable, i pel fet que s'hagi perllongat pràcticament des de divendres passat. A més, a la capital catalana hi haurà una distribució més àmplia de les parades. Pel que fa als números, el sector confia facturar una xifra similar a la de l'any passat, que va ser de 21,8 milions d'euros.

Després d'aconseguir un acord amb l'Ajuntament de la capital catalana, aquest Sant Jordi serà una festa més estesa que les anteriors, després de conquistar més metres a l'avinguda Diagonal de Barcelona i estrenar un tram al carrer del Consell de Cent, la qual cosa formarà una espècie de circuit tancat en la seva unió amb la Rambla de Catalunya.

Entre 1,2 i 1,5 milions de persones es concentraran a la Rambla, Rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia, així que per evitar aglomeracions i respectar els nivells de seguretat que exigeix l'alerta antiterrorista, s'ha previst un dispositiu amb una circulació més fluida, amb més espai entre parades. Concretament, Barcelona tindrà un miler de parades de llibres, 980 en total, amb una concentració més gran als carrers de l'Eixample -amb 566 autoritzacions- i Ciutat Vella, amb 250.

1,5 milions de llibres

Per aquest Sant Jordi, al contrari del que va ocórrer en edicions anteriors, els llibreters han evitat fer pronòstics econòmics, però han previst que podria ser una festa espectacular, especialment si la meteorologia acompanya. Tot i així, el Sant Jordi passat, que va caure en jornada de diumenge, va aconseguir vendre al voltant d'un milió i mig de llibres i va facturar 21,8 milions d'euros, una quantitat que els llibreters esperen repetir després dels dos últims anys de bones xifres.

A diferència d'altres anys, la festa de Sant Jordi començarà de bon matí estrenant un esmorzar d'escriptors i editors al Palau de la Virreina. Un acte que és hereu del que se celebrava a l'hotel Regina i que es va cancel·lar l'any passat.