Un total de 4.020 fotografies sobre la història de Cardona des dels anys 50 i fins ara, i 11.171 pàgines d'actes de plens municipals que es remunten al segle XV, es poden consultar a partir d'ara des de casa a través del cercador Arxius en línia del departament de Cultura. La iniciativa és fruit d'un treball d'abocament i digitalització d'imatges amb què l'Arxiu Històric de Cardona està immers des de fa uns anys, i s'anirà ampliant. Els detalls del funcionament del cercador es donaran a conèixer en una presentació pública demà, a 2/4 de 8 del vespre, al Casal Cívic.

Les fotografies corresponen a fons de l'Ajuntament, que actualment consta de més de 6.000 imatges. Provenen de Fotografia Boixadera, fruit d'un conveni signat l'any passat que autoritza l'Arxiu Històric de Cardona a penjar la sèrie de reportatges institucionals fets per aquesta marca des del 1952. En les properes setmanes es tancarà un conveni amb Foto-Art per poder disposar també del seu treball. Són fotografies que mostren un ampli repertori de la vida social i cultural, des d'actes institucionals de l'Ajuntament fins a obres com la restauració del castell i l'evolució urbanística de la vila, a banda de fires i la festa major.

A banda, també s'ha impulsat la digitalització de fons documentals. Un cop fetes les actes dels plens, es continuarà amb la documentació i els manuscrits més rellevants de l'Arxiu Històric.