Un gran cartell romàntic ja cobreix el Palais du cinema de Canes i marca l'inici de les projeccions. Enguany, els responsables del festival han dedidit que la imatge central serà un petó entre els protagonistes de la pel·lícula Pierrot le fou, un dels clàssics incontestables de Jean-Luc Godard, i també han triat una parella d'enamorats per al film inaugural.

Amb Todos lo saben, el matrimoni integrat per Penélope Cruz i Javier Bardem coincideix per cinquena vegada al davant d'una càmera després de debutar plegats en la ja llunyana Jamón, jamón, de Bigas Luna. Aquesta nova proposta apareix poc després de l'estrena espanyola de Loving Pablo, una cinta on també compartien protagonisme i que no va aconseguir el consens de la crítica. Millor sort tindrà aquest nou film que dirigeix un realitzador iranià impecable, Asghar Farhadi, que va guanyar l'Oscar amb Nader y Simin, una separación i que també ha imposat el seu prestigi i talent en altres propostes com El viajante i El pasado. Todos lo saben encaixa perfectament en aquesta filmografia on l'emoció i la paraula manen per damunt de la imatge i on un repartiment espectacular no deixa ni una petita escletxa a la decepció interpretativa. A Bardem i Cruz cal sumar-hi un repartiment format per Ricardo Darín, Jaime Lorente, Bárbara Lennie, Imma Cuesta, Eduard Fernández, Elvira Minguez, Roger Casamajor i, entre altres, Ramon Barea.

En la pel·lícula, una dona espanyola, interpretada per Cruz, abandona Buenos Aires per instal·lar-se de nou a la rodalia de Madrid, on va néixer. Farhadi s'apropa més que mai al thriller en un film intens i madur que sap sorprendre l'espectador i que sembla orquestrat amb un talent dramàtic fora de mesura. La seva saviesa metafòrica i l'astúcia amb la qual ha integrat elements iconogràfics espanyols fan pensar que el film pot tenir molt a dir quan s'estreni el setembre a escala internacional, obrint la propera temporada de cinema. Aquesta notable aportació a la secció competitiva de Canes s'ha presentat simultàniament per al públic i per a la premsa, amb la intenció que tothom pogués descobrir-la alhora, una iniciativa que marcarà les sessions d'aquest Canes 2018 que acaba de començar.