Coincidint amb la capitalitat cultural, Manresa serà la seu, avui, de la celebració del 31a edició de l'Aplec Internacional de Cultura Popular, organitzat per Adifolk. Durant tota la jornada, diversos carrers cèntrics de la ciutat i el Parc de l'Agulla seran un gran escenari amb l'actuació d'una trentena de grups de cultural popular i tradicional de Manresa vinguts d'arreu de Catalunya. Agrupacions culturals, balls de seguici, bestiari, capgrossos, cobles, corals, diables, esbarts, falcons, gegants, jocs tradicionals, música i sardanes seran els ingredients d'aquesta celebració.

Per aquest motiu hi haurà afectacions a la mobilitat: dissabte al matí (centre ciutat i centre històric) es realitzaran reserves per a vehicles de les colles, així com càr-rega i descàrrega dels materials al carrer Carrasco i Formiguera i a la plaça de la Reforma. Es realitzaran talls de trànsit dinàmics durant el recorregut de la cercavila que es realitzarà a mig matí pel centre de la ciutat i el centre històric: seran al primer tram del Passeig Pere III, a la Muralla de Sant Domènec, al carrer Jaume I, a la plaça Sant Domènec, al carrer del Born i a la Plana de l'Om.

A la tarda, les afectacions de trànsit seran al Parc de l'Agulla: es reservarà la zona d'aparcament del parc que llinda amb la carretera BV-4501 (carretera de Manresa a Santpedor) per a vehicles de les colles, així com càrrega i descàrrega dels materials. Els assistents podran estacionar als aparcaments del Parc de la Sèquia.