Una àvia centenària, un pagès, dues treballadores sexuals, una atleta i uns evangelistes xinesos. Aquests són alguns dels protagonistes de l´exposició "Manreses. Un dia a la ciutat invisible" que divendres s´inaugura a l´Espai 7 del Centre Cultural Casino. És el resultat del treball de camp que la il·lustradora Carla Fernández i el periodista Marc Serena han fet durant els últims mesos a la ciutat i que els ha portat a recórrer algun dels racons menys coneguts. La inauguració serà a les 19 h i comptarà amb la presència de persones dels divuits barris de la ciutat. La mostra es podrà veure fins el 3 de juny, de dimarts a diumenge de 18 a 21 h i l´entrada és gratuïta.

La mostra compta amb una selecció de 200 il·lustracions inspirades per la tècnica japonesa ukiyo-e que van acompanyades de petits textos. En comptes del programa de mà habitual, s´entregarà als visitants un mapa desplegable que els permetrà escollir el seu propi recorregut.

El treball neix a proposta dels propis autors i busca trencar estereotips i aprofundir en una ciutat que ha triplicat la població en els últims 100 anys i que és més diversa que mai. A l´entrada de l´exposició també s´hi instal·larà un mapa de Manresa on s´hi situaran la cinquantena de punts escollits.

"És una exposició humil i lowcost", expliquen els seus autors. "Però pot ser una bona continuació després de l'exposició «Del PTV al TDK» que hi ha al Museu de la Tècnica. Aquella reflexionava sobre la ciutat dels anys 40 als 90, aquí volem centrar-nos en com és la ciutat a dia d´avui".

Els autors

Carla Fernández (Manresa, 1988) és il·lustradora i dissenyadora i ha estat implicada amb el moviment veïnal de la ciutat, col·laborant a la biblioteca de Valldaura. Ha treballat a l'associació de veïns de Cal Gravat i amb la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa. És autora de les il·lustracions del documental "Anatomia d'un rei" de TV3 (2010). Ha exposat a la Fundació Miró de Barcelona dins la mostra "Autogestió. Pràctiques DIY" (2017).

Marc Serena (Manresa, 1983) és periodista i autor dels llibres "La volta dels 25" (2011), "Això no es africà! (2013) i "Microcatalunya" (2016). Ha codirigit el llargmetratge documental "Tchindas" (2015).