Ebri Knight i Herba Negra havien de tocar dissabte passat a la sala Amstel Art del port de València, però dos dies abans la gerència va cancel·lar el concert. Les bandes van explicar que havia estat per motius ideològics, però Heineken va desmentir-ho les hores següents.

Ahir va publicar-se en un reportatge del diari Público diversos documents que desmunten la versió de Heineken i la sala, tot evidenciant que efectivament els van motivar raons polítiques. L'origen del malestar de la sala es troba en una campanya de l'extrema dreta per evitar el concert d'Ebri Knight.

En la cronologia dels fets -que es pot seguir a la notícia de Público-, queda clar com l'extrema dreta catalanòfoba comença les pressions el dijous al matí a través de trucades i correus a la direcció i gerència de la sala demanant la suspensió del concert.

La mateixa tarda de dijous i després de rebre les pressions d'aquests grups, el gerent va comunicar que calia presentar per escrit el consentiment que no es faria cap referència política ni religiosa durant el concert. Paral·lelament havien estat revisant les xarxes socials dels grups i havien arribat a la conclusió que "todo esto que os digo debe también aparecer en un documento donde garanticéis que bajo ningún concepto esto podrá suceder. No me gusta nada lo que he visto en Facebook...".

Minuts més tard i sense cap dret a rèplica es va informar a la productora del concert via telèfon que el concert quedava suspès unilateralment per part de la sala.

Quan divendres es va publicar el comunicat conjunt d'Ebri Knight i Herba Negra informant de les motivacions polítiques de la cancel·lació, Heineken va contestar al·legant motius administratius com la no presentació de la pòlissa de responsabilitat civil i altres documents pel concert. Tot això és fals, ja que la documentació no havia estat demanada fins al mateix dijous. A més, la gerència de la sala va anunciar que el concert no havia estat tancat i per tant no estava programat, cosa que es pot veure desmentida a la captura del calendari propi de la sala; on consta com a suspès.

Poc després, a més, els col·lectius d'ultradreta desmuntaven la seva versió amb diferents comunicacions a les xarxes i a mitjans afins on feien públiques les pressions a la cervesera. També van remetre un comunicat a través de la pàgina de Facebook d'Ebri Knight on tornaven a desmuntar la versió de la sala.

Per tot això i amb les següents proves, els organitzadors del concert estan estudiant les vies legals a seguir. I insten a les administracions responsables de la sala a prendre les mesures pertinents per a que això no es torni a repetir. Igualment esperen un pronunciament de Heineken en relació als fets i a les mentides que més tard han publicat.

Per últim, Ebri Knight i Herba Negra volen donar les gràcies a totes aquelles persones i entitats que els han mostrat el seu suport i els han fet sentir completament recolzats. I volen recordar que estan treballant en una nova data i ubicació per al concert.